Beveiliging nieuws

Onze partners

ARAS

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

SmartSD

SOBA

ADI

NetworxConnect

Seagate

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Kiwa

CardAccess

2N

Alphatronics

i-Pro

Avigilon Alta

CSL

Paraat

Securitas

Bydemes

PG Security Systems

Nimo Drone Security

Optex

Unii

Bosch Security Systems

Milestone

20face

Hanwha Vision Europe

Top Security

Traka ASSA ABLOY

Eizo

De Beveiligingsjurist

EAL

Add Secure

HID

VBN

NIBHV

ASSA ABLOY

VEB

VAIBS

ASIS

Centurion

RoSecure

Multiwacht

Ajax Systems

Koninklijke Oosterberg

Advancis

Genetec

Trigion

OSEC

Secusoft

SMC Alarmcentrale

CDVI

Nenova

Nimo Dog Security

GFT

SmartCell

VVNL

Brivo

HD Security

Uniview

Seris

Connect Security

Regio Control Veldt

MPL

Hikvision

Sequrix

IDIS

Oribi ID Solutions

Crown Security Services

VideoGuard

G4S

Explicate

Dahua

Akuvox

Lobeco

JMB Groep

Gold-IP

DZ Technologies

Dero Security Products

Paxton

Service Centrale Nederland

1000 euro subsidie voor overvalslachtoffers

7 april 2016
Redactie
07:41

Slachtoffers van een roofoverval kunnen nog tot 1 juli duizend euro subsidie kunnen krijgen voor beveiligingsmaatregelen. Nadim Masri, directeur van Bandit Mistgeneratoren, vertelt er meer over.

Masri: “Laatst sprak ik een dame die thuis was overvallen. Zij moest haar autosleutels afstaan, onder bedreiging met een wapen. Sindsdien voelde ze zich niet meer veilig en vroeg ze mij of mistbeveiliging herhaling zou kunnen voorkomen. Tot mijn verbazing was zij niet op de hoogte van de subsidie voor ondernemers en woningbezitters die slachtoffer zijn geweest van een overval. De overheid heeft namelijk speciaal voor hen een beveiligingssubsidie van 1000 euro ingesteld. Daarmee kunnen ze een mistgenerator, al dan niet in combinatie met een alarmsysteem met overvalknop of een beveiligingscamera aanschaffen.”
Wie de afgelopen drie jaar slachtoffer is geworden van een overval, wordt geadviseerd om deze subsidie te gebruiken om de beveiliging van het woonhuis of bedrijfspand te verbeteren. Aanvullende informatie en het aanvraagformulier is te vinden op de website van het Schadefonds. Voorwaarde is dat de overval tussen 1 januari 2010 en 31 december 2015 heeft plaatsgevonden. Wacht niet te lang, want de aanvraag moet voor 1 juli binnen zijn. “Het kan zijn dat de regeling verlengd wordt, maar dat is nu nog onzeker”, aldus Masri. Een mistgenerator is volgens hem een uitstekend preventiemiddel tegen overvallen. Een goede mistmachine verspreidt heel snel een dichte mist die ervoor zorgt dat de overvaller niets meer kan zien. Bovendien verlaagt mistbeveiliging de kans op fysiek geweld. Op de camerabeelden van overvallen op locaties met een mistmachine is iedere keer te zien dat de overvaller door de mist direct zijn actie afbreekt. Hij kan niet alleen de buit niet meer zien, maar ook niet de personen tot wie hij zijn agressie kan richten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner