Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VVNL

ASIS

Bydemes

VideoGuard

Add Secure

Oribi ID Solutions

RoSecure

Regio Control Veldt

Kiwa

NIBHV

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Hikvision

ASSA ABLOY

Optex

Akuvox

SOBA

Seris

G4S

Uniview

Alarm Meldnet

CDVI

Advancis

Unii

Nenova

Connect Security

IDIS

NetworxConnect

SmartSD

Service Centrale Nederland

ADI

Seagate

PG Security Systems

Alphatronics

Genetec

HD Security

SmartCell

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

20face

Nimo Dog Security

EAL

Brivo

VEB

CardAccess

JMB Groep

HID

Multiwacht

Lobeco

i-Pro

ARAS

BHVcertificaat.online

CSL

Securitas

Milestone

Paraat

Gold-IP

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Sequrix

Paxton

Masset Solutions

VBN

Nimo Drone Security

Top Security

Secusoft

Trigion

Avigilon Alta

Crown Security Services

Centurion

Eizo

Explicate

GFT

De Beveiligingsjurist

VAIBS

2N

Dero Security Products

OSEC

15 jaar geëist voor mislukte ‘vergismoord’

25 januari 2024
Redactie
07:35

Op dinsdag 14 juni 2022 werd de Maastrichtse wijk Nazareth opgeschrikt door kogelschoten. Rond elf uur ’s avonds werden met een vuurwapen meerdere schoten gelost, waarbij een 54-jarige man uit Maastricht slachtoffer werd van een schietpartij, terwijl zijn zoon het beoogde doelwit was.

Het slachtoffer werd in zijn hoofd geraakt op korte afstand van weke delen, wat dodelijk letsel had kunnen veroorzaken. Hij overleefde het echter. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eiste woensdag 15 jaar cel tegen een 38-jarige man uit Maastricht wegens poging tot moord.

Zes schoten
Op beelden was te zien dat die bewuste avond drie mannen doelgericht naar een voordeur liepen, de woning waar het slachtoffer en zijn zoon woonden. Het slachtoffer opende de voordeur en werd direct geconfronteerd met een man met een wapen, vergezeld door nog een tweede man. Er werden meerdere schoten op hem afgevuurd, waarbij hij bij een van de eerste schoten in zijn hoofd werd geraakt. In totaal werden er zes schoten gelost.

Conflict
Direct na het incident startte een politieteam onder leiding van de officier van justitie een onderzoek. Dit onderzoek wees uit dat de zoon van het slachtoffer een conflict had met twee van de drie mannen aan de deur. Die avond was er vanuit de telefoon van de verdachte herhaaldelijk contact gezocht met de zoon en zijn vriend, waarbij ook bedreigingen werden geuit. Tijdens een avond vol alcohol en drugs gingen de drie mannen, inclusief de verdachte, onaangekondigd met een taxi naar de woning van de vader en zoon. Daar schoot de verdachte op de voordeur, die later bleek te zijn geopend door de vader.

DNA
“Gezien de uiterlijke verschijningvorm van zijn handelen, vastgelegd op beeld, kan worden vastgesteld dat de verdachte er alles aan heeft gedaan om de persoon die in de deuropening stond te doden”, zei de officier van justitie. “De eerste schoten werden vanuit stilstand gelost, en zelfs toen de verdachte wegrende, schoot hij nog steeds gericht op het slachtoffer.” Naast belastende getuigenverklaringen en telefoonverkeer richting de zoon, waren ook DNA-sporen van de verdachte ter plaatse aanwezig, waardoor bewezen kon worden dat hij de schutter was geweest.

De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen in de zaak.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner