245 miljoen geïnstalleerde beveiligingscamera’s in 2014

 

Volgens onderzoek van IHS Technology waren er in 2014 wereldwijd 245 miljoen professioneel geïnstalleerde beveiligingscamera’s operationeel.

AxisHoewel de meerderheid bestaat uit analoge camera’s, is er toch voor ongeveer twintig procent aan netwerk camera’s geïnstalleerd en rond de twee procent HD CCTV-camera’s.

Uit het onderzoek kwamen ook een aantal andere interessante bevindingen naar voren. Azië is goed voor 65 procent van de geïnstalleerde camera’s in 2014. In 2016 zal Azië naar verwachting goed zijn voor 68 procent van de beveiligingscamera’s.

Hikvision heeft volgens het onderzoek wereldwijd naar schatting het grootste aantal bewakingscamera’s geïnstalleerd in 2013. Samsung Techwin is naar schatting tweede.

Op het gebied van netwerkcamera’s is Axis Communications verantwoordelijk voor het grootste aantal geïnstalleerde beveiligingscamera’s in 2013, met Hikvision op de tweede plaats. Deze twee bedrijven waren de enige leveranciers met meer dan 10% aandeel in de geïnstalleerde netwerkcamera’s.

Deel dit artikel via: