2MP-camera’s met slimme technologie aan boord

SmartSD komt met vijf nieuwe 2-megapixel AI-camera’s van Hanwha Techwin. Deze maken deel uit van de Wisenet P-serie. De nieuwe camera’s zijn ontworpen als aanvulling op de 4K-modellen en eveneens uitgerust met AI Deep Learning videoanalyse.

Deze camera’s maken de uitgebreide AI-functionaliteit een stuk toegankelijker dan de bestaande 4K-reeks, zegt SmartSD. En dat is dankzij de toegankelijke prijs. De nieuwe camera’s zijn ook uitgerust met de nieuwste generatie WiseStream III add-on compressietechnologie. Dit past een lage compressiesnelheid toe op objecten en mensen die door AI worden gedetecteerd en gevolgd, terwijl op de rest van het gezichtsveld een hoge compressie wordt toegepast.

Overige kenmerken
De vijf camera’s zijn uitgerust met een ½” CMOS-sensor waaardoor ze over een hoge lichtgevoeligheid beschikken van 0,007 lux in kleur en 0,0007 lux in zwart/wit (0 lux in het volledige donker voor de modellen met ingebouwde IR). Voor onder andere het bewaken van productieprocessen in een industriële omgeving zijn de camera’s uitgerust met een uitzonderlijk hoge beeldsnelheid, namelijk 100 beelden/sec. WiseNRII optimaliseert de beeldruisonderdrukking om onscherpte te verminderen. En er is een 50 mA-uitgang die kan worden gebruikt om LED’s, sensoren of glasbreukmelders van stroom te voorzien.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: