2N komt met bluetooth-alternatief voor RFID

2N, fabrikant van intercomsystemen, introduceert nieuwe mobiele bluetooth-technologie voor toegangsbeheer. Tijdens een interactief online-evenement op 25 februari zullen deze gepatenteerde toegangstechnologie en de bijbehorende unit voor kantoorgebouwen worden gepresenteerd.

Mobiele toegangsgegevens of credentials zullen volgens 2N de norm worden voor toegangsbeheer in kantoorgebouwen, nu voor een nieuwe generatie werknemers en door snel veranderende omstandigheden veilige, snelle en makkelijke toegang via de smartphone tot de werkplek belangrijk is. Werknemers vragen werkgevers en verhuurders steeds vaker om prioriteit te geven aan de hoger wordende eisen met betrekking tot veiligheid en gebruikersgemak.

Smart buildings
Advies- en analistenbureau Omdia voorspelt dat het aantal jaarlijkse downloads van mobiele toegangsgegevens wereldwijd zal toenemen. In 2020 lag dit aantal op 20 miljoen en dit zal volgens hun voorspelling stijgen tot 120 miljoen in 2023 en 150 miljoen in 2024. Daarbij is Omdia bijzonder optimistisch over bluetooth, dat volgens hen in de komende vier jaar meer dan drie keer zo snel zal groeien dan de snelst groeiende categorie toegangslezers (met 119% in 2024).
Dit sluit aan bij een onderzoek van CBRE. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de werknemers (49%) zegt dat ze graag digitale oplossingen in de kantooromgeving gebruiken, maar dat deze niet op grote schaal beschikbaar zijn. Bovendien vindt 30% van de organisaties smart building-technologie een belangrijke factor bij de selectie van een gebouw.

Gratis webinar
Om gebouwbeheerders en system integrators bekend te maken met de voordelen van de nieuwe gepatenteerde mobiele toegangstechnologie, organiseert 2N op 25 februari een live webinar. Tijdens dit gratis online evenement zullen experts van 2N de belangrijkste kenmerken van hun nieuwe technologie toelichten en ook bespreken hoe de bijbehorende toegangsunit kan worden toegepast in zowel bestaande als geplande kantoorgebouwen.
Hans van Moorsel, business development manager Benelux van 2N zegt over de nieuwe technologie: “Ontwikkelaars in de Benelux beseffen dat een geïntegreerd toegangbeheerssysteem in combinatie met een smartphone-applicatie de toekomst is van toekomstgerichte, technologisch ontwikkelde kantoorgebouwen. Daarom zal dit een concurrentievoordeel opleveren voor gebouwontwerpers en facility managers die vooruitdenken. Onze nieuwe technologie combineert zeer snel reactievermogen met slimme beveiliging en zal de meest betrouwbare mobiele toegangsoplossing op de markt worden.”

Het 2N On Air webinar vindt plaats op donderdag 25 februari om 15:00u. Sprekers zijn onder andere 2N’s chief product officer, Tomas Vystavel en chief sales officer, Tomas Klima. Inschrijven voor dit gratis webinar kan hier.

Deel dit artikel via: