3D-scannen van vingerafdrukken gebruikt voor toegangsbeheer

Ook aan de andere kant van de wereld is Boon Edam actief. Zo realiseerde het bedrijf de toegangsbeveiliging van de Gateway Building aan de Circular Quay in Sydney, Australië. Daar wordt volledig geïntegreerd, contactloos 3D-scannen van vingerafdrukken gebruikt om geautoriseerden toe te laten in het gebouw.

De nieuwe entree van het gebouw vereiste een complexe samenwerking van experts op het gebied van beveiliging en technologie, waaronder Boon Edam, Schindler Lifts, Honeywell en IDEMIA (producent van de MorphoWave-technologie voor het scannen van vingerafdrukken). De oplossing moest naadloos werken om de gebruikerservaring en gebouwbeveiliging te verbeteren voor de huurders en bezoekers van het 46 etages tellende monumentale gebouw in het centrale bedrijfsdistrict (CBD) van Sydney.

Groeiende behoefte bij huurders voor hogere beveiliging
Boon Edam leverde de toegangsbeveiligingsoplossing op basis van de Lifeline Speedlane Swing-doorloopsluis, de slankste doorloopsluis op de markt. Dat droeg niet alleen bij aan het esthetische aspect, maar bood ook meer ontwerpmogelijkheden binnen de ruimte van de liftportalen.
Het upgradeproject vereiste een toegangsbeveiligingssysteem dat geavanceerde beveiliging kon combineren met een esthetisch aantrekkelijke en onopvallende oplossing voor de lobby. De ideale oplossing werd gevormd door integratie van Boon Edam-doorloopsluizen, MorphoWave-vingerafdrukscanners die op een bijpassende zuil (de Lifeline Boost) werden gemonteerd, Schindler Lifts-bestemmingsbesturing en Honeywell-toegangsbeheertechnologie. Deze oplossing was het antwoord op een groeiende behoefte bij huurders van het gebouw om de toegangsbeveiliging te verbeteren, zodat de veiligheid van medewerkers, bezoekers en waardevolle gegevens beter gewaarborgd wordt.

Een complexe maar perfecte uitvoering
De toegangsoplossing voor Gateway bestaat uit een serie slanke en stijlvolle beveiligde doorloopsluizen (Boon Edam’s Lifeline Speedline Swing), met naadloze integratie van contactloze, intelligente liftbestemmingsbesturing (Schindler Port’s PORT 4 mini) en toegangsbeheer via biometrische vingerafdrukscanners (IDEMIA’s MorphoWave) – en dat alles op één locatie, zodat een snelle, nauwkeurige en naadloze toegang tot beveiligde zones mogelijk is. De gebruikte technologieën worden allemaal aangestuurd door Honeywell’s toegangsbeheersysteem.
Stephen Hodge, senior projectmanager bij Dexus, gaf aan: “Met zoveel belanghebbenden en een sterke behoefte aan betrouwbaarheid en kwaliteit was het essentieel dat iedereen de doelstellingen van het project kende en goed kon samenwerken. Het verheugt me te kunnen zeggen dat het een perfect samenspel was en dat alles vlot verliep. Wat voor ons ook belangrijk was, is dat we grensverleggend zijn in het bieden van verbeterde ervaringen, maar dan wel op basis van beproefde producten. De doorloopsluizen van Boon Edam zijn wereldwijd en lokaal geïnstalleerd en dat gaf ons extra vertrouwen dat dit het juiste product was voor dit geavanceerde project”, aldus Stephen Hodge.

Download de volledige casestudie.

Deel dit artikel via: