Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Uniview

De Beveiligingsjurist

RoSecure

Alarm Meldnet

Centurion

i-Pro

Lobeco

Explicate

Secusoft

CardAccess

VAIBS

G4S

Nimo Drone Security

EAL

Kiwa

Milestone

Seagate

ASSA ABLOY

Masset Solutions

Crown Security Services

VVNL

Securitas

Bydemes

Oribi ID Solutions

VEB

Unii

Seris

Akuvox

PG Security Systems

HD Security

DZ Technologies

ARAS

SmartSD

CSL

Alphatronics

SmartCell

Eizo

HID

Gold-IP

IDIS

Dero Security Products

Top Security

Brivo

Optex

Bosch Security Systems

Paraat

20face

Regio Control Veldt

JMB Groep

VBN

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

Hikvision

Avigilon Alta

VideoGuard

Eagle Eye Networks

Genetec

2N

Hanwha Vision Europe

GFT

Nenova

Add Secure

OSEC

NIBHV

CDVI

ADI

Sequrix

ASIS

SMC Alarmcentrale

Advancis

Trigion

Multiwacht

SOBA

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

NetworxConnect

59 miljoen euro voor zorg voor verwarde personen

7 maart 2023
Redactie
16:19

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (J&V) slaan de handen ineen om de samenwerking tussen zorg, gemeenten en politie voor mensen met verward of onbegrepen gedrag te verbeteren.

Met de extra 59 miljoen euro via het ministerie van J&V, bovenop de eerder beschikbaar gestelde 52 miljoen euro van het ministerie van VWS, krijgt de regionale samenwerking tussen partijen uit het zorg-, veiligheids- en sociaaldomein in het Actieprogramma Grip op Onbegrip een extra impuls.
Politie, gemeenten en zorgaanbieders/hulpverleners gaan intensiever samenwerken door bijvoorbeeld de inzet van een wijk-GGD’er die de schakel vormt tussen de zorg, de gemeente en de politie. Door deze verbinding komen mensen die zorg nodig hebben eerder in beeld, en kunnen we voorkomen dat mensen met verward en/of onbegrepen gedrag onnodig in aanraking komen met de politie.

Problemen
De groep personen met verward en/of onbegrepen gedrag is een zeer diverse doelgroep met verschillende soorten problemen. Het gaat vaak om mensen die zelf niet om hulp vragen terwijl ze daar wel bij zijn gebaat. Problemen stapelen zich vervolgens verder op met als gevolg dat iemand na verloop van tijd steeds meer de grip op zijn leven kwijt raakt.
Minister Yesilgöz en minister Helder bezoeken in april en mei Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om met betrokken partijen in deze gemeenten te bespreken hoe de zorg en ondersteuning voor personen met verward en onbegrepen gedrag verbeterd kan worden. De ministeries VWS en J&V organiseren tevens in 2023 een tour langs de veiligheidsregio’s om de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen te stimuleren. Via ZonMw kunnen partijen per 15 maart een aanvraag doen voor subsidie.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner