7500 euro beloning voor terugvinden oefenwapens politie

De 42 oefenwapens die 13 maart uit een politiebusje vielen zijn nog altijd niet teruggevonden. Ze zaten verpakt in drie kisten, die onderweg verloren werden omdat een van de achterdeuren niet goed gesloten was. De politie wil ze erg graag terug en looft daarom een hoge beloning uit.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrok een medewerker van de politie uit Lelystad met achter in zijn bestelbus drie kisten met oefenwapens. Het was die ochtend stormachtig weer. De politiemedewerker reed vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort. Bij de oprit naar de A6 ontdekte hij dat de achterdeur van zijn bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open stond.  De medewerker zette de auto langs de weg. Hij zag vervolgens dat de kisten verdwenen waren. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

Beloning
De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele goederen uit de bestelbus teruggevonden maar de drie kisten zijn niet meer aangetroffen. In totaal zijn er 42 oefenwapens verdwenen. Er zijn de afgelopen tijd heel wat pogingen gedaan om erachter te komen waar de oefenwapens zijn. Maar helaas zonder resultaat. De politie hoopt met het uitloven van een beloning van 7500 euro iemand zover krijgen om te vertellen waar de 42 oefenwapens zijn.

Deel dit artikel via: