8 miljoen voor oplossing tegen smokkel met drones

De Britse Justitie looft een beloning uit van 8 miljoen euro voor de beste oplossing tegen drones die gebruikt worden om spullen de gevangenis in te smokkelen. Het gaat dat onder andere om drugs, wapens en mobiele telefoons.

Criminelen hebben de drone ontdekt om drugs, simkaarten, mobiele telefoons en wapens te droppen bij gevangenissen. Dit gebeurt zelfs bij de zwaarst beveiligde inrichtingen. Sommigen hebben er een soort bedrijf van gemaakt, dat op bestelling spullen aflevert bij gevangenen. Deze kunnen door de tralies de spullen van de drone afhalen. Op het eiland Guernsey wordt inmiddels ervaring opgedaan met een ‘onzichtbaar dronehek rond een gevangenis.

Stimulans
Het gebruik van drones om spullen gevangenissen in te smokkelen wordt gesignaleerd sinds 2015. Sinds die tijd heeft de Britse politie al 150 drones ontdekt. Omdat het aan banden leggen van de verkoop van de toestellen niet wenselijk wordt geacht, wordt nu gewerkt aan virtuele muren, bestaande uit verstorende signalen. Behalve bij gevangenissen, wil men deze ook gaan toepassen op andere locaties waar drones niet welkom zijn, zoals bij luchthavens. Met de beloning wil de regering bedrijven stimuleren om snel met een goede oplossing te komen.

Deel dit artikel via: