Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Regio Control Veldt

SOBA

HD Security

Dero Security Products

Add Secure

RoSecure

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

Bydemes

VVNL

Lobeco

Paxton

i-Pro

ARAS

Advancis

OSEC

Top Security

Multiwacht

Alphatronics

GFT

IDIS

CSL

Hikvision

VBN

Explicate

20face

Gold-IP

Sequrix

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

SmartCell

EAL

Akuvox

Avigilon Alta

JMB Groep

Paraat

NIBHV

Trigion

PG Security Systems

Secusoft

CardAccess

Alarm Meldnet

Unii

Connect Security

G4S

SmartSD

Bosch Security Systems

Genetec

Optex

ASIS

ADI

2N

Nenova

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

Seris

NetworxConnect

Ajax Systems

Centurion

De Beveiligingsjurist

ASSA ABLOY

VAIBS

Eizo

Seagate

VEB

Masset Solutions

CDVI

Milestone

BHVcertificaat.online

Securitas

Nimo Drone Security

Uniview

Traka ASSA ABLOY

HID

DZ Technologies

VideoGuard

Kiwa

Brivo

91-jarige installateur verdacht van dubbele fraude

16 februari 2022
Redactie
08:03

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een man van 91 jaar uit Zevenhuizen van subsidiefraude en milieudelicten. Hij zou onbevoegd warmtepompen hebben geïnstalleerd en voor zijn klanten onterecht subsidie hebben geclaimd. Vanwege zijn leeftijd hoeft hij van het OM niet de cel in, maar is wel een forse boete geëist.

In de periode van februari 2019 tot december 2019 zijn er op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Zevenhuizen, Bergschenhoek, Den Haag, Krimpen aan den IJssel, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht warmtepompen geïnstalleerd zonder dat de verdachte in bezit was van de wettelijke vereiste certificaten om deze apparaten te installeren. Daarnaast heeft hij op basis van onjuiste gegevens bewerkstelligd dat zijn klanten subsidie ontvingen voor het plaatsen van de warmtepompen.

Klimaatmaatregelen
Er is wetgeving om de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen en de daardoor veroorzaakte klimaatverandering tegen te gaan. Om dat te bereiken is voorgeschreven dat installatie, onderhoud en reparatie van apparaten die broeikasgassen bevatten enkel en alleen door daarvoor opgeleide en gecertificeerde bedrijven en/of personen plaatsvindt.
Naar aanleiding van een melding van de RVO is in samenwerking met de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoek gestart naar de verdachte.

Ondermijning
De verdachte heeft warmtepompen geïnstalleerd die niet in aanmerking kwamen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), terwijl op de ingediende subsidieaanvragen en ingediende facturen warmtepompen werden opgevoerd die wel in aanmerking kwamen voor die door de RVO verstrekte subsidie. Hierdoor ontvingen de klanten van de verdachte de maximale subsidie.

Hoge boetes
“Op uw leeftijd wil ik u niet naar de gevangenis sturen, al verdient u dat wel”, zei de Officier van Justitie. “Hoe gênant is het dat u 91 jaar moet worden en nog steeds niet inziet dat dit geen manier is om aan uw geld te komen.” Het OM eist een geldboete van 50.000 euro waarvan 25.000 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast eist het OM vergoeding van schade aan twee benadeelde partijen die daarvoor een vordering hadden ingediend bij de rechtbank. Een vordering van 3245 euro en een vordering van 8203 euro.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner