Aangifte sms-oplichting

Tweede-Kamerlid De Wit van de SP heeft bij de politie aangifte gedaan tegen TMF, zo liet hij vrijdag weten. De muziekzender zou zich schuldig hebben gemaakt aan bedrog en oplichting bij de uitreiking van de TMF Awards. Tijdens de prijsuitreiking op 1 april werden televisiekijkers opgeroepen te sms’en om te bepalen welke van de genomineerde muzikanten zich Artist of the Decade mocht noemen. Achteraf bleek dat al voor het begin van het rechtstreeks uitgezonden evenement de winnaar, Marco Borsato, aan de pers bekend was gemaakt.


Volgens De Wit is dit een overtreding van de Wet op de kansspelen. “De veelal jonge kijkers zijn tienduizenden euro’s afgetroggeld. Ik vind dat dit niet kan en heb daarom de politie en het OM gevraagd een onderzoek in te stellen”, aldus het kamerlid. Een woordvoerder van TMF zegt dat er door “enkele duizenden mensen is gesmst op de bewuste avond”. “Er is dus zeker geen sprake van tienduizenden euro’s.”

De muziekzender erkent wel een fout te hebben gemaakt. “We hadden de pers moeten vertellen dat het in het geval van de prijs om een tussenstand ging. Marco Borsato stond al voor in de peilingen, maar de uitslag had die avond nog wel degelijk kunnen veranderen.”

Deel dit artikel via: