Aanhouding na mishandeling verkeersregelaar

Op maandag 15 november werd rond 19.30 uur op de Loevesteinlaan in Den Haag een verkeersregelaar mishandeld door een man. Dit gebeurde nadat de man door de verkeersregelaar werd aangesproken. Dankzij een duidelijk signalement en verklaringen van omstanders, werd de man snel aangehouden voor mishandeling.

Agenten kregen de melding van een agressieve man op de Loevesteinlaan. De man, een 35-jarige man uit Den Haag, probeerde tegen het verkeer in de Hengelolaan op te rijden. Toen een verkeersregelaar dit verhinderde, stapte de man uit zijn auto en schopte de verkeersregelaar. De man werd vervolgens tegengehouden door burgers, maar wist te ontkomen. Toen agenten ter plaatsen kwamen was de man al in een auto gestapt in de richting van de Melis Stokelaan. Dankzij een duidelijk signalement en verklaringen van de omstanders, werd de man direct erna aangehouden voor mishandeling.

Geweld tegen hulpverleners
Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, verkeersregelaars of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht.

Bron: politie.nl

Deel dit artikel via: