Aanhoudingen in onderzoek naar geweldsincidenten Groningen

De politie heeft op dinsdag 6 februari twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Groningen, Oude Pekela en Winschoten. Zo vonden meerdere explosies plaats. De aangehouden personen zijn een 16-jarige jongen uit Zaandam en een 18-jarige man uit Amsterdam. 

De twee in Amsterdam opgepakte verdachten zitten vast en ze zullen worden verhoord over hun mogelijke betrokkenheid. Ze zitten beiden in beperkingen en dat betekent dat de politie en het Openbaar Ministerie op dit moment inhoudelijk niet verder op hun zaak in kunnen gaan.
Het onderzoek naar de verschillende geweldsincidenten gaat intussen verder. Eerder al zijn acht aanhoudingen verricht in de onderzoeken naar explosies in de Herestraat in Groningen en de Langestraat in Winschoten. De politie heeft maandag beelden gedeeld van explosies in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela en de Wezellaan in Winschoten. Daarop zijn twee verdachte personen te zien. Tips en informatie over deze beelden én de andere incidenten blijven welkom.

Deel dit artikel via: