Aanhoudingen in onderzoek naar handel in vuurwapens

De politie heeft vier inwoners van Utrecht aangehouden op verdenking van handel in vuurwapens. Tijdens doorzoekingen op verschillende locaties zijn meerdere automatische wapens in beslag genomen.

Het ondermijningsteam van de stad Utrecht kwam de verdachten op het spoor door het bestuderen van restinformatie uit een ander onderzoek. Met hulp van rechercheteams uit andere eenheden heeft dit geleid tot meerdere actiedagen op verschillende locaties in Utrecht. Bij deze doorzoekingen zijn meerdere automatische vuurwapens aangetroffen.

Aanhoudingen
Vier verdachten, allen inwoners van de Domstad, worden in verband gebracht met de handel in deze vuurwapens. Twee verdachten, een 22-jarige man en een 37-jarige man, zijn gearresteerd in Utrecht. Twee andere mannen van 47 en 45-jaar zijn gearresteerd op Schiphol. Alle arrestaties zijn verricht op verschillende momenten. De 47-jarige man is in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in het lopende onderzoek. De andere verdachten zitten nog in hechtenis. In verband met het lopende onderzoek is de politie terughoudend met het verlenen van verdere informatie.

Bestuurlijke maatregel
In deze en andere onderzoeken werkt de politie samen met andere overheidspartijen aan een integrale aanpak van de criminaliteit in de stad Utrecht. Zo is op last van de burgemeester een woning aan de Lange Hagelstraat voor langere periode gesloten. Deze woning heeft vermoedelijk een faciliterende rol gespeeld in de handel van deze vuurwapens.

Deel dit artikel via: