Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Advancis

Nenova

Genetec

Top Security

Trigion

Milestone

GFT

VEB

Brivo

Paxton

Akuvox

ASSA ABLOY

G4S

Lobeco

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

CardAccess

ASIS

Multiwacht

RoSecure

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

ARAS

VBN

Secusoft

Seagate

Eagle Eye Networks

Kiwa

Oribi ID Solutions

Explicate

2N

JMB Groep

OSEC

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

CSL

SmartSD

Ajax Systems

Centurion

Regio Control Veldt

Eizo

Hikvision

HD Security

BHVcertificaat.online

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

CDVI

Unii

Bosch Security Systems

Alphatronics

i-Pro

IDIS

Optex

Seris

Nimo Dog Security

Gold-IP

Paraat

EAL

VideoGuard

HID

Add Secure

Nimo Drone Security

20face

SOBA

VAIBS

Masset Solutions

SmartCell

Bydemes

Service Centrale Nederland

Securitas

Uniview

NetworxConnect

PG Security Systems

Alarm Meldnet

ADI

VVNL

Aanmelden Camera in beeld nu met DigiD

11 december 2020
Redactie
12:18

Vanaf medio 2021 kunnen particulieren die meedoen aan Camera in beeld (CIB) zelf de gegevens over hun particuliere camera’s beheren in de database van de politie. In aanloop naar deze verandering moeten nieuwe deelnemers zich voortaan aanmelden met DigiD.

Via Camera in Beeld kunnen burgers de beelden van hun particuliere camera’s ter beschikking stellen aan de politie voor onderzoek, bijvoorbeeld na een inbraak of overval.
“Het is voor de bijdrage van particuliere camerabeelden aan politieonderzoek belangrijk dat de informatie over de camera(beelden) juist en volledig is”, stelt Karel van Engelenhoven, landelijk projectleider CIB. “Het up-to-date houden van die informatie is echter zeer arbeidsintensief. Per week zijn er honderden aanmeldingen en bestaande deelnemers voegen extra camera’s toe of passen bijvoorbeeld hun gegevens aan vanwege een verhuizing. Door CIB te koppelen aan DigiD wordt het actualiseren van de database gemakkelijker en efficiënter. Dankzij DigiD kunnen we een gebruiker gericht vragen of zijn of haar gegevens uit de database nog kloppen. Ook kunnen eigenaren straks zelf wijzigingen doorvoeren van hun cameragegevens.”

Bedrijven
Voor bestaande deelnemers verandert er vooralsnog niets. De politie vraagt hen te zijner tijd om hun DigiD aan de aanmelding toe te voegen. Voor bedrijven die deelnemen komt er een aparte (tijdelijke) registratiewijze, omdat zij niet met DigiD werken. Bedrijven worden hierover geïnformeerd.
Van Engelenhoven: “DigiD wordt door veel overheidsinstanties gevraagd, bijvoorbeeld als je bij de GGD een coronatest aanvraagt of aangifte doet bij de politie. Mensen raken daar meer en meer aan gewend. Het voordeel van DigiD is bovendien dat een deel van de persoonlijke gegevens al is ingevuld, evenals bij de Belastingaangifte. Daarnaast is de betrouwbaarheid belangrijk. Door DigiD weten we dat gegevens ook daadwerkelijk door de eigenaar van de camera zijn ingevoerd of aangepast. Uiteraard kunnen gebruikers alleen bij hun persoonlijke camera-informatie in de database. Veranderingen die zij doorvoeren, zijn wel zichtbaar voor politiemedewerkers in de basisteams.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner