Tips voor betrouwbaardere biometrische identificatie

Vingerafdrukscanners zijn inmiddels gemeengoed geworden in smartphones, maar voor high security liggen de eisen toch wel iets hoger. Ievo is een Britse fabrikant van scanners voor high risk-objecten. De betrouwbaarheid is echter niet alleen afhankelijk van het apparaat zelf, waarschuwt het bedrijf.

Het bedrijf ontvangt wel eens klachten van gebruikers of installateurs en onderzoekt dan wat de oorzaak is. Veelal ligt het aan een onjuiste toepassing of verkeerde bekabeling. Om anderen deze problemen te besparen, geeft ievo een aantal tips, zodat een optimale gebruikerservaring gecombineerd kan worden met maximale nauwkeurigheid.

Voorgeschreven bekabeling
Het is op de eerste plaats belangrijk dat de voorgeschreven Ethernet-bekabeling wordt gebruikt. Standaard Cat 5 werkt in veel gevallen ook, maar levert geen maximale betrouwbaarheid. Om het installateurs gemakkelijk te maken, levert ievo bij elke lezer 5 meter CATTE S/FTP-kabel om de lezer met de controller te verbinden.
Het kan gebeuren dat 5 meter te kort is. Dan kan tot 50 meter gebruik worden gemaakt van Cat5e/Cat6a S/FTP Stranded-conductor, met afgeschermde RJ45-aansluitingen. Tot 100 meter is Cat5e/Cat6a S/FTP Solid-conductor met afgeschermde RJ45-aansluitingen geschikt. Het gebruik van Cat7 wordt afgeraden, omdat dit te dik is voor de aansluiting tussen de lezerkop en de controllerprint.

Voeding
Elke controllerprint van ievo vereist een speciale voeding van 12-24v AC (wisselspanning) of DC (gelijkspanning) met 2A PSU. De vereiste stroomsterkte dient correct berekend te worden als meerdere apparaten van ievo op één voeding worden aangesloten. Bij gebruik van meerdere voedingen, is gemeenschappelijke aarding nodig. Bij gebruik van Power over Ethernet (PoE) is het van belang dat een PoE+ (802.3at) geclassificeerde invoer wordt gebruikt. Als de voeding namelijk niet toereikend is, kunnen de lezers het bij intensief gebruik laten afweten.

Het activeren van de lezer
De lezers van ievo gebruiken een afstandmeter om de vingersensor te activeren zodra een vinger wordt aangeboden. Deze zit net onder de plaats waar de vinger op de scanner wordt gelegd. Om dit goed te laten werken is het belangrijk om de vinger als het ware naar voren over de sensor te bewegen. Wanneer de vinger vanaf de zijkant of van bovenaf wordt aangeboden, wordt de lezer mogelijk niet geactiveerd.

Registratie van gebruikers
Het registreren van gebruikers en het maken van templates gaat doorgaans snel en gemakkelijk. Belangrijk is wel dat alle lezers op dat moment online zijn. Anders zal de vinger niet overal worden geaccepteerd om deuren te openen. De lezer voor het maken van de template dient zo geplaatst te worden dat de gebruiker het logo ziet en dat de kabelaansluiting zich aan de achterkant bevindt. Templates kunnen vanzelfsprekend ook op een rfid-kaart worden opgeslagen, mits deze aan de specificaties van ievo voldoet. Het bedrijf biedt daarvoor een gratis controlemogelijkheid. Bij twijfel kunnen altijd de technici van de fabrikant of distributeur worden benaderd. In de Benelux wordt ievo door Paxton en SmartSD op de markt gebracht.

Gedeeld

Geef een antwoord