Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CSL

VideoGuard

RoSecure

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

BHVcertificaat.online

SOBA

Unii

Akuvox

Ajax Systems

Paxton

Sequrix

CDVI

NetworxConnect

Paraat

SmartCell

De Beveiligingsjurist

EAL

Nimo Dog Security

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Add Secure

HD Security

ASIS

Oribi ID Solutions

Secusoft

CardAccess

Optex

NIBHV

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

DZ Technologies

Kiwa

Genetec

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Alphatronics

Gold-IP

VBN

ASSA ABLOY

Nenova

VVNL

SmartSD

Bydemes

Advancis

G4S

Uniview

Multiwacht

JMB Groep

ADI

20face

Bosch Security Systems

VEB

PG Security Systems

Milestone

Top Security

Seagate

Centurion

Brivo

Dero Security Products

HID

Masset Solutions

OSEC

Eizo

Lobeco

Regio Control Veldt

GFT

2N

IDIS

Connect Security

Seris

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

ARAS

VAIBS

Crown Security Services

Trigion

Explicate

Actieweek tegen criminele inmenging in transportbranche

14 juni 2023
Redactie
08:38

Tijdens een actieweek van het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) in Midden-Nederland zijn er ruim 30 processen-verbaal opgemaakt voor verkeers- en bestuurlijke overtredingen, zijn er drie verdachten aangehouden voor de Wet ID en werd een steekwapen in beslag genomen.

Daarnaast inde de Belastingdienst ruim 80.000 euro en legde beslag op twaalf voertuigen. Ook zijn er tijdens de actieweek meerdere signalen van drugslijnen en criminele transportbedrijven opgedaan.
De actieweek vond van vijf tot acht juni plaats. Naast de politie deden ook de gemeenten Utrecht, Hilversum, Gooise Meren, Almere, Lelystad, Bunschoten, Urk en Vijfheerenlanden mee, evenals de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Nederlandse Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Douane, het RIEC, Platform Veilig Ondernemen en het Openbaar Ministerie.

Controles en preventie
Naast het controleren van honderden voertuigen, bezocht de politie samen met de (veiligheids)partners ook 55 transportbedrijven. De controles en bedrijfsbezoeken vonden plaats om informatie over criminele inmenging in de transport- en logistieke sector van Midden-Nederland te verzamelen, de criminele inmenging terug te dringen en het zelfreinigend vermogen van de transport- en logistieke sector te verhogen.
Niet alleen controles, maar juist ook preventie is een belangrijk onderdeel van het programma TFOC. Daarom ging de politie samen met de (veiligheids)partners tijdens de actieweek ook met honderden ondernemers en chauffeurs in gesprek.

Programma Transport Facilitated Organized Crime
Nederland is een transportknooppunt voor de hele wereld. Dat geldt helaas ook voor illegale goederen, zoals drugs en wapens. Als één overheid bestrijden en voorkomen we samen met de transportbranche georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Dit gebeurt onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) van de Landelijke Eenheid van de politie. Het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de branche tegen criminele inmenging is in de TFOC-aanpak een belangrijk speerpunt.

Bron: politie.nl.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner