Adobe schikt rechtszaak rond security incident

Adobe treft een schikking met klanten en gebruikers die zijn getroffen door een security incident uit 2013, waarbij persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt.

Adobe logoIn totaal zijn 38 miljoen gebruikers door het incident getroffen. Het ging onder andere om e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden, versleutelde creditcardnummers en bijbehorende verloopdata. Ook de broncode van het softwarebedrijf werd buitgemaakt. De data bevond zich op een back-upsysteem dat buiten gebruik zou worden genomen.

Adobe wilde in eerste instantie niets van de rechtszaak weten en vroeg de Amerikaanse rechter daarom de zaak te seponeren. Het bedrijf stelde dat klanten niet konden aantonen dat zij door de datadiefstal schade hebben opgelopen. De rechter was echter van mening dat klanten niet hoeven af te wachten tot zij daadwerkelijk schade hebben ondervonden om een rechtszaak te beginnen. 

Het is niet bekend voor hoeveel Adobe de rechtszaak heeft geschikt. De advocaatkosten en onkosten van de aanklagers bedroegen ongeveer 1,1 miljoen dollar.

Deel dit artikel via: