Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

Centurion

EAL

2N

20face

Hanwha Vision Europe

Advancis

Alarm Meldnet

Securitas

Nimo Drone Security

VEB

i-Pro

Oribi ID Solutions

Uniview

Sequrix

Eizo

ADI

Network Optix

Nimo Dog Security

VVNL

ASIS

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

CardAccess

Crown Security Services

SmartSD

Nenova

ASSA ABLOY

Unii

GFT

Trigion

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

JMB Groep

Hikvision

CSL

HD Security

Secusoft

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

RoSecure

Dero Security Products

Paxton

NetworxConnect

Seris

Multiwacht

G4S

Paraat

Eagle Eye Networks

HID

Kiwa

Lobeco

VAIBS

Explicate

Akuvox

Gold-IP

Milestone

ARAS

Alphatronics

DZ Technologies

Genetec

Regio Control Veldt

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Optex

PG Security Systems

IDIS

CDVI

Top Security

Brivo

Add Secure

OSEC

NIBHV

VideoGuard

SOBA

Bydemes

Seagate

VBN

De Beveiligingsjurist

ADT biedt Nederlandse winkelier een nieuwe methode om verlies te bestrijden

3 mei 2006
Redactie
20:43

ADT, de grootste leverancier van elektronische brandalarm- en beveiligingssystemen in Europa, heeft in Nederland Exception Based Reporting (XBR) ge?ntroduceerd. XBR is een geautomatiseerd systeem voor het analyseren van verkoopgegevens waarmee winkelbedrijven hun verliezen kunnen reduceren.

Het systeem werkt op basis van Exception Based Reporting (op uitzondering gebaseerde rapportagemethoden), waarmee frauduleuze transacties makkelijker getraceerd kunnen worden. De software detecteert incidenten vrijwel direct, zodat ze snel kunnen worden onderzocht en in een vroeg stadium kunnen worden opgelost.

Door de gegevens bij de kassa te bewaken detecteert XBR trends en patronen in transacties met verhoogd risico in de winkel. De informatie kan vervolgens naar het hoofdkantoor of een centrale locatie worden gestuurd om daar te worden gecompileerd en geanalyseerd. Dit biedt winkeliers de mogelijkheid de activiteiten in alle vestigingen van de organisatie te bewaken, te evalueren en te vergelijken.

De software bewaakt belangrijke transacties, zoals transacties waarbij gegevens handmatig moeten worden ingevoerd of waarbij teruggaven, creditcardbetalingen en kortingen zijn gemoeid, en deze informatie wordt gepresenteerd in overzichtelijke grafieken en rapporten. De software kan ook worden gekoppeld aan het bestaande camerabewakingssysteem (CCTV) om directe ?play back ?opties te bieden, zodat winkeliers precies kunnen zien wat er tijdens een transactie plaatsvond.

Behalve voor het detecteren van fraude, kan de XBR software worden gebruikt als hulpmiddel om kassapersoneel te trainen en eventuele onvolkomenheden in de winkelorganisatie of gehanteerde procedures te identificeren.

“XBR kan direct worden ge?mplementeerd, is gemakkelijk te gebruiken en produceert waardevolle rapporten. Het systeem wordt al toegepast in meer dan 90.000 winkels over de hele wereld en we hebben geconstateerd dat bedrijven die dit systeem gebruiken een aanzienlijke verlaging van verlies realiseren en snel rendement halen uit hun investering.”

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Videoguard

SequriX

Seagate

Wordt een partner