Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartCell

JMB Groep

G4S

Hanwha Vision Europe

Seagate

Securitas

2N

Genetec

Nenova

HD Security

VAIBS

Nimo Drone Security

Sequrix

VBN

Unii

SOBA

Paraat

Explicate

ASSA ABLOY

ADI

Top Security

Bosch Security Systems

Oribi ID Solutions

Eizo

PG Security Systems

CDVI

VEB

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

EAL

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Add Secure

Akuvox

DZ Technologies

Crown Security Services

Lobeco

IDIS

Hikvision

NIBHV

i-Pro

Dero Security Products

Seris

ASIS

Paxton

SMC Alarmcentrale

Uniview

Optex

Kiwa

Alphatronics

GFT

OSEC

Gold-IP

CardAccess

Secusoft

20face

Brivo

Connect Security

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

CSL

Bydemes

Regio Control Veldt

Multiwacht

Masset Solutions

ARAS

Advancis

NetworxConnect

Ajax Systems

HID

VideoGuard

Trigion

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

VVNL

Centurion

SmartSD

Milestone

RoSecure

ADT pakt het skimmen van passen aan

25 september 2007
Redactie
00:10

ADT komt met een aantal anti-skimming oplossingen om fraude met creditcards en bankpassen tegen te gaan.

Het skimmen van passen bij pinautomaten is een steeds groter wordend internationaal probleem. Cijfers van het Europese ATM Security Team, een representatief orgaan van de pinautomatensector, laten een toename van 32% zien in het aantal aangiftes van het skimmen van pinpassen door heel Europa tussen 2005 en 2006. Het verlies door aanvallen op het netwerk van pinautomaten bedroeg in 2006 meer dan 306 miljoen euro. Het merendeel hiervan is veroorzaakt door het skimmen van pinpassen.

ADT is een strategische alliantie aangegaan met TMD Security, toonaangevend op het gebied van anti-skimming technologie en ontwikkelaar van de Card Protection Kit + (CPK+) producten. Het pakket CPK+ producten, verkrijgbaar bij ADT, beschermt zowel de mensen die de pinautomaten en de self service terminals (SST’s) – zoals de automaten waarbij men een treinkaartje kan kopen- gebruiken, als bedrijven die deze faciliteiten aanbieden aan hun klanten.

CPK+ oplossingen kunnen pinautomaten en SST’s met zowel gemotoriseerde als niet gemotoriseerde kaartlezers beschermen. Verschillende productopties zijn beschikbaar voor bescherming tegen alle pogingen tot het skimmen van passen. Hieronder vallen apparaten die over de gleuf voor de kaartinvoer worden geplaatst, valse frontjes die de hele pinautomaat of SST bedekken en apparaten die boven de ingang van een hal worden geplaatst waar pinautomaten of SST’s zich bevinden. In alle gevallen voorkomt de technologie, die een signaal afgeeft wat het skimapparaat ontregelt, dat gegevens van de kaart gelezen kunnen worden.

De technologie biedt een aantal unieke voordelen. Terwijl het skimapparaat onbruikbaar wordt, blijft de pinautomaat of de SST normaal functioneren. Dit betekent dat er geen onderbreking is van de service aan klanten en de serviceaanbieder niet hoeft in te grijpen. Dit verlaagt de kosten voor de operator en zorgt ervoor dat de machine niet uitvalt. Daarnaast kan de CPK+ een stil alarm laten afgaan bij de eigenaar van de pinautomaat of SST zodra het in de gaten heeft dat er criminele activiteiten aan de gang zijn. De producten zijn eenvoudig te installeren, aanpassingen van de software zijn niet nodig om ze te laten functioneren met de pinautomaat of SST. De oplossing is niet zichtbaar aan de buitenkant van de machine.

“Geld dat op een frauduleuze manier uit een pinautomaat wordt gehaald is de meest geliefde methode voor criminelen die zich bezig houden met het skimmen van pinpassen en er zijn meer dan 330.000 pinautomaten in Europa,” zegt Ken Scotland, Vice President van Commercial Sales voor ADT Europe, Middle East and Africa. “Deze nieuwe productserie, gecombineerd met onze ervaring in de financiële en banksector, zullen helpen dit probleem aan te pakken en bescherming te bieden aan zowel klanten als dienstverleners.”

De familie van de CPK+ producten wordt geleidelijk in heel Europa geïntroduceerd. Ze zijn in Groot-Brittannië al met succes ingezet door een aantal bekende banken.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner