Bestuurlijke aanpak lokale cyberveiligheid

In Utrecht vindt op 6 april het congres Bestuurlijke aanpak lokale cyberveiligheid plaats, georganiseerd door het CCV en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit congres wordt afgetrapt door minister Grapperhaus. De dag wordt geleid door dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV.

Cyberveiligheid kan alleen worden gewaarborgd door een integrale aanpak. Het CCV benadrukt dat cyberveiligheid in allerlei thema’s voorkomt en niet een opzichzelfstaand onderwerp is. Tijdens dit congres worden deelnemers meegenomen in de lokale aanpak van cybercriminaliteit. Er worden drie verschillende rollen van de gemeenten getoond binnen cyberveiligheid. De presentatie van de nieuwe zogenoemde Cyberwegenkaart geeft daarbij in één oogopslag overzicht bij het verkennen van het relatief nieuwe beleidsveld.

Het afgelopen jaar zijn al goede stappen gezet door gemeenten om de cyberveiligheid te vergroten. Zo is een aantal gemeenten in 2019 door het ministerie van Justitie en Veiligheid gesubsidieerd om aan de slag te gaan met innovatieve projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak van lokale cyberveiligheid. Tijdens deelsessies en een informatiemarkt wordt een inkijk gegeven in de resultaten van deze projecten.

Tijdens de lunch, de informatiemarkt en de borrel is er gelegenheid om naar hartenlust te netwerken.

Aanmelden kan via deze website.

Geef een reactie