Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

Op donderdag 25 november 2021 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen. Alle betrokkenen in de verschillende sectoren kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ biedt voor iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgeving en normalisatie, die van belang zijn voor de industrie, te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gesproken over de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor machine- en arbo-veiligheid. Het ministerie van SZW geeft een update over de laatste ontwikkelingen van de nieuwe Machineverordening en samen gaan de deelnemers in gesprek over wat deze verordening betekent voor de Nederlandse markt. Ook de gebruiksfase komt aan de orde, waarin de RI&E een prominente rol speelt. Tot slot geeft TNO een presentatie over de dit jaar gehouden webinarreeks ‘Robotica en Arbeidsveiligheid’.

Aanmelden kan via de website.

Gedeeld

Geef een antwoord