Boef de Baas 2021

Het Verbond van Verzekeraars organiseert op woensdag 3 november het online fraude-evenement Boef de Baas 2021. In vier webinars, verspreid over de dag, is er aandacht voor nieuwe technologie, privacy, ethiek, het maken van strategische keuzes en samenwerking om de (digitale) boef de baas te blijven. 

Technologie beheerst het dagelijks leven meer en meer en zorgt ervoor dat zaken steeds vaker online geregeld worden. Denk aan financiën, vergaderen, boodschappen doen, winkelen, gemeentezaken regelen (en ga zo maar door). Deze transacties vragen om een digitale identificatie. Dat is handig en efficiënt, maar criminelen maken er ook graag misbruik van. Identiteitsfraude en geavanceerde hacks liggen dan ook op de loer. Reden voor bedrijven, en dus ook voor verzekeraars, om mee te bewegen en fraude en (cyber)criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is volgens het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond alleen mogelijk met preventie door innovatie.

Praktisch inzicht
Boef de Baas 2021 geeft praktisch inzicht in ontwikkelingen op het gebied van (digitale) criminaliteitsbestrijding. Welke nieuwe technologieën zijn er? Hoe passen verschillende hulpmiddelen om criminaliteit te voorkomen in de organisatiestrategie en waarom is samenwerking cruciaal? Daarbij is er speciale aandacht voor zorgvuldigheid, privacy, ethiek en de menselijke maat.
De vier webinars worden begeleid door dagvoorzitter Eva de Valk, schrijfster van het boek ‘Silicon Valley; waar de toekomst wordt gemaakt’ en journalist op het gebied van technologie en innovatie. Eerder was zij correspondent in Silicon Valley en coördinator van NRC’s technologiepagina’s. Zij schrijft over diverse onderwerpen zoals innovatie, impact van algoritmes en de ethische aspecten van kunstmatige intelligentie. 

Meer informatie is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een antwoord