Congres 10 jaar Centrum Fietsdiefstal

Centrum Fietsdiefstal bestaat 10 jaar.  Daarom vindt op 8 oktober in het BOVAG-huis in Bunnik een congres plaats over welke uitdagingen te wachten staan en welke oplossingen daarvoor kunnen worden bedacht.

De afgelopen 10 jaar zegt het Centrum Fietsdiefstal mooie resultaten geboekt te hebben. Het aantal gestolen fietsen daalde van 800.000 naar 500.000. Tegelijkertijd is de aangiftebereidheid gestegen van 20% naar 25%. De gezamenlijke aanpak werpt dus vruchten af. Plannen zijn omgezet in daden. Een Nationaal Fietsdiefstal-register, unieke framenummers, de oprichting van AFAC’s, de inzet van lokfietsen en een landelijk preventieteam: allemaal projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de behaalde successen.

Nieuwe uitdagingen
Ook voor de toekomst liggen er nog voldoende uitdagingen. Hoe kunnen we het aangifteproces versnellen en de aangiftebereidheid verder vergroten? Welke rol kunnen BOA’s spelen en wat betekent bijvoorbeeld de opkomst van de connected bike voor diefstalpreventie? Vraagstukken die we samen moeten en kunnen oplossen, want het tegengaan van fietsdiefstal is in het belang van iedereen: van de fietsende consument, de branche, de politie, het OM, de ministeries, gemeenten, de RDW en verzekeraars.

Aanmelden kan via de website.

Gedeeld

Geef een antwoord