Congres over biometrie in betalingsverkeer

Op 7 december 2017 vind het seminar ‘Biometrics in Banking and Payments’ plaats in het hoofdkantoor van de ABN AMRO in Amsterdam. Centraal in het programma staan de grote technische ontwikkelen op het gebied van biometrische authenticatie voor financiële transacties.

ABN AMRO trekt het voortouw in een opening keynote door Jacoba Sieders, Global Head Identity & Access Management. Daarnaast wordt aandacht besteed aan belangrijke aspecten van nieuwe Europese wetgeving, zoals de PSD2 en GDPR. Biometrische gegevens zijn gevoelig en er bestaan nog steeds vragen hoe dit nu is geregeld in al deze nieuwe, super slimme authenticatie-oplossingen.

Discussie
Er vind ook een uitgebreide discussie plaats, die wordt ingeleid door misschien wel de grootste implementeerder van wereldwijde biometrische toepassingen: Mastercard. Michael Sass, VP Mastercard Europe, zal de uitkomsten van diverse acceptieonderzoeken met ons delen. Ook zal hij een nieuw authenticatie-ecosyteem introduceren gebaseerd op een nieuwe, volledig gecertificeerde biometrische smartcard. Maar de smartcard is toch al lang ‘dood’ verklaard? Volgens Mastercard is dit de start van een nieuw begin.
Meer informatie is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een reactie