Dahua Solution Day over regelgeving en AI

Camera’s worden steeds slimmer en bieden steeds meer mogelijkheden. Maar mogen al die handige functies zomaar gebruikt worden? Welke voorwaarden gelden er? Over dit onderwerp organiseert Dahua een seminar, dat 2 oktober plaatsvindt in het stadion van Willem II in Tilburg.

Moderne camera’s kunnen onder andere helpen bij het inzichtelijk maken van wie bepaalde locaties bezoekt. Stadions zouden zo makkelijker mensen met een stadionverbod kunnen weren. Er gelden echter strenge regels aan een dergelijk gebruik van de technologie. Daarover vertelt onder andere Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Deze expert, die gemeentes adviseert over cameratoezicht, gaat dieper in op de wet- en regelgeving rondom het gebruik van beveiligingscamera’s.
Vervolgens gaat Bart Schermer, een vooraanstaand expert op het gebied van privacy- en ICT-recht, in op kunstmatige intelligentie (AI). Deze spreker is gepromoveerd op een onderzoek naar de privacyaspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie voor wetshandhavingsdoeleinden en vertelt tijdens de Dahua Solutions Day over wat er kan met ‘artificial intelligence’, wat er mag en hoe AI verantwoord is toe te passen.
Tot slot komt er nog een mystery guest in beeld, die tijdens het evenement wordt gespot door één van de camera’s van Dahua. Vanzelfsprekend kunnen deelnemers tijdens de dag ook kennismaken met de nieuwste producten van de fabrikant.
Aanmelden is mogelijk via sales.benelux@dahuatech.com.

Gedeeld

Geef een reactie