Data lokaal opslaan, of in de cloud?

Welke data kan je wel of niet aan de ‘cloud’ toevertrouwen? En welke voorwaarden zijn van belang? Die vragen komen 25 maart aan bod tijdens een door onder andere Seagate georganiseerd webinar.

In een steeds flexibeler opererende samenleving valt aan cloud-toepassingen niet te ontkomen. Ook niet in de beveiliging. Maar is het ook veilig? En hoe kom je daar achter? 25 maart debatteert een panel van deskundigen daar over, bestaande uit David Thompson van Seagate, Craig Hatter van DataCore en Jean-Michel Carre van Wasabi. Bedrijven met ieder een bepaald specialisme in cloud-technologie.

Veilig, handig en efficiënt
In 30 minuten wordt de deelnemer bijgebracht hoe data zo veilig, handig en efficiënt mogelijk in de cloud opgeslagen kan worden. De presentatoren helpen bij het nemen van beslissingen over welke data aan de cloud toevertrouwd kan worden en welke beter lokaal opgeslagen kunnen blijven. Dat gebeurt aan de hand van de managementtool vFilO. Dat is een interface die helpt om data te profileren aan de hand van het beveiligingsbeleid. Zo wordt duidelijk wat vitale data is en hoe daarmee het beste omgegaan kan worden om diefstal of verlies door storingen te voorkomen.

Deelname is gratis en inschrijven kan via deze link.

Gedeeld

Geef een reactie