De Impact van cybercrime op de organisatie

‘De Impact van cybercrime op organisatie en communicatie’. Dat is de titel van een online congres van Hague, dat plaatsvindt op 17 juni. Het gaat onder andere in op wat te doen als de georganiseerde misdaad persoonsgegevens of bedrijfsgeheimen in handen krijgt.

Om de digitale veiligheid en autonomie in de toekomst te waarborgen, moet het volgende kabinet 833 miljoen euro extra investeren in cybersecurity. Dat schrijft de Cyber Security Raad (CSR) in een in mei 2021 gepubliceerd rapport. Deze analyse onderbouwt een ander onderzoek van de Taskforce Cybersecurity van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit blijkt dat met de toenemende georganiseerde cybercriminaliteit en de groeiende afhankelijkheid van Nederland van grote buitenlandse marktpartijen, persoonsgegevens en zelfs bedrijfsgeheimen steeds vaker op straat komen te liggen.

Stroomversnelling
Het afgelopen jaar is een en ander in een stroomversnelling geraakt door de coronapandemie: de gedwongen verschuiving naar werken op afstand heeft de kwetsbaarheid van de beveiliging binnen veel organisaties vergroot. Sommige hebben op de dreiging gereageerd door hun beveiligingsinfrastructuur uit te breiden en hun digitale transformatie te versnellen, maar vele schieten nog tekort in het aanpakken van de lacunes in vaardigheden en het bewustzijn van werknemers en burgers, aldus Hague.

Sprekers
Tot de sprekers behoren cybersecuritydeskundige generaal bd. Dick Berlijn, EclecticIQ VP Government Sector, Karen Sundermann, en Dr. Nick Bos, vice-president van de Universiteit van Maastricht. Zij gaan in gesprek over hoe de cyberweerbaarheid van een organisatie vergroot kan worden en hoe tegelijkertijd de reputatie beter verdedigd kan worden in geval van een aanval.

Inschrijven kan via deze link.

Gedeeld

Geef een antwoord