Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

Avigilon Alta

EAL

CardAccess

Nimo Dog Security

RoSecure

Regio Control Veldt

Nenova

HD Security

Sequrix

Hanwha Vision Europe

Trigion

20face

Hikvision

Optex

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

ARAS

Alphatronics

Add Secure

Securitas

Ajax Systems

ASIS

Nimo Drone Security

Bydemes

Paxton

DZ Technologies

CSL

Unii

Paraat

NIBHV

CDVI

2N

VBN

Bosch Security Systems

Kiwa

Oribi ID Solutions

VVNL

Dero Security Products

SMC Alarmcentrale

i-Pro

BHVcertificaat.online

Akuvox

VEB

Genetec

Lobeco

Secusoft

G4S

Centurion

OSEC

Connect Security

Brivo

PG Security Systems

Eizo

Eagle Eye Networks

GFT

SOBA

VAIBS

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

JMB Groep

Seris

Uniview

SmartSD

Top Security

Multiwacht

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

Seagate

Gold-IP

HID

ADI

Explicate

Advancis

Crown Security Services

SmartCell

Masset Solutions

IDIS

VideoGuard

Europese dag over inbraakpreventie

Op 19 juni 2024 wordt de European Focus Day weer georganiseerd. Deze dag is een initiatief van het EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. Op de derde woensdag van juni wordt aandacht gevraagd voor het voorkomen van woninginbraken, zo maakt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bekend.

Woninginbraken hebben een enorme impact op slachtoffers en zorgen voor onveiligheidsgevoelens bij inwoners. Samen verzetten we al jaren een hoop werk om het aantal woninginbraken terug te dringen. In de afgelopen twaalf jaar is het aantal woninginbraken flink gedaald. Toch vinden er jaarlijks nog steeds zo’n 23.000 woninginbraken plaats. Dus ondanks de daling mag de aandacht voor woninginbraken niet verslappen. In de zomerperiode is telkens een stijging te zien van het aantal woninginbraken. Mensen zijn vaker van huis, gaan op vakantie en de stijgende temperaturen zorgen voor meer openstaande ramen.

Verschillende ideeën
Om een idee te geven wat een gemeente en de politie kan doen, somt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een aantal activiteiten op die in de afgelopen jaren zijn georganiseerd:

Om te ondersteunen bij deze acties is een digitale én een fysieke toolkit samengesteld. Digitaal zijn er een brochure, twee animatiefilmpjes, een 3 seconden filmpje voor de digitale abri en een poster. Fysiek zijn er een brochure, ansichtkaarten, sleutelhangers en stickers.
Wie interesse heeft in campagnemiddelen uit de digitale of fysieke toolkit, kan een mail sturen naar [email protected]. Ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 – 20.00 uur is mogelijk. Wie een activiteit organiseert, kan dat laten weten via [email protected]. Dan wordt deze op de website www.europeanfocusday.nl gezet. Deze landelijke site geeft een overzicht van alle activiteiten en is beschikbaar gesteld door het EUCPN.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner