Hoe maakt AI-analytics beveiligen proactief?

Op 20 januari verzorgt VAIBS een webinar over de voordelen van het gebruik van video-analytics. Gedemonstreerd worden de mogelijkheden van het VAIDIO-platform, waarmee analytics-functies zijn toe te voegen aan het videomanagement.

In de beveiliging en het toegangsbeheer wordt tot op heden veel met passieve camerasystemen gewerkt. Wanneer een bepaalde situatie zich heeft voorgedaan moeten alle camerabeelden handmatig doorgenomen worden om te kijken wat er bij deze situatie is gebeurd. Een enorm tijdrovende klus. Behalve dat dit veel handmatig werk is, is het ook nog reactief, waardoor ingrijpen nauwelijks nog effect heeft.

Sneller optreden
Bij een proactief camerasysteem gaat het anders. Dit detecteert kentekens, personen, verdacht gedrag, geweld, rondhangen op gevoelige gebieden, geblokkeerde (nood)uitgangen en andere vormen van herkenning als gezicht, kenteken, persoon, vorm, kleur kleding, gevaar, rook, lekkage, gebruik mobiele apparatuur en diefstal. Op basis van die signaleringen wordt een melding gegeneerd, waarmee in een vroeger stadium opgetreden kan worden.

Add-On voor bestaande VMS-systemen
Het VAIDIO-platform kan eenvoudig als Add-On dienen op bestaande VMS-systemen. Het resultaat: beveiliging en toegangsbeheer worden proactief te automatiseren. Live-meldingen op basis van diverse soorten alerts: geluidsignalen, e-mails, sms-berichten of integratie met andere soft- en hardware-systemen behoren tot de standaard mogelijkheden. Het VAIDIO-platform is compleet te integreren met bestaande ONVIF IP-camera oplossingen, waardoor deze techniek laagdrempelig toe te passen is.

Tijdens deze interactieve webinar laat VAIBS zien hoe deze revolutionaire AI-techniek op een praktische manier concreet toepasbaar is en wat het nu echt kan betekenen. Uiteraard is er voldoende ruimte om tijdens het webinar live vragen te stellen.

Inschrijven kan via deze link.

Gedeeld

Geef een antwoord