HSD Café: Artificial Intelligence

Partijen cross-sectoraal slim laten samenwerken en werken aan kernuitdagingen met Artificial Intelligence (AI)? Hoe doen we dat? En welke veiligheidsvraag-stukken los je hiermee op? Hoe ontwerpen we veilige AI-oplossingen? Dat zijn de onderwerpen van het HSD Café op 28 mei bij The Hague Security Delta.

Op dinsdag 28 mei gaat HSD de dialoog aan, aan de hand van een case-study en inspirerende sprekers tijdens het HSD Café: Artificial Intelligence. Dit duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur en vindt plaats op de HSD Campus.
De sleutel tot effectief gebruikmaken van kunstmatige intelligentie, is hoe mensen en AI effectief kunnen samenwerken. Dit heeft grote economische en maatschappelijke gevolgen voor de toekomst. Het is daarom belangrijk om algoritmen te onderzoeken en te ontwikkelen, die ingebouwde eigenschappen hebben en de samenwerking tussen mensen en machines mogelijk maakt. Dit om samen geavanceerde taken uit te voeren. Om deze uitdaging volledig aan te pakken, is een fundamentele stap in AI-ontwikkeling vereist. Deze stap begint bij de toekomstige mens-AI-relatie. Het zetten van deze stap introduceert ook nieuwe uitdagingen en kansen van multidisciplinaire aard.
Hiervan zijn drie multidisciplinaire uitdagingen geïdentificeerd voor duurzame AI-systemen van de volgende generatie waaraan de Nederlandse AI-gemeenschap in het komende decennium een sterke bijdrage kan leveren: 1) Sociaal bewuste AI, 2) Uit te leggen AI en 3) Verantwoordelijke AI.

Duidingsrapport Artificial Intelligence
HSD heeft als achtergrond en ter verdieping een duidingsrapport gemaakt over Artificial Intelligence: Understanding the Strategic and Technical Significance of Technology for Security. Implications of AI and Machine Learning for Cybersecurity. Dit rapport, uitgevoerd door The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) met contributies van TNO, wordt tijdens het HSD Café gepresenteerd en uitgereikt.

Inschrijven voor dit HSD Café kan via de website.

Gedeeld

Geef een reactie