Informatie over woningsprinklers

Op 20 november organiseert de sectie VWI van VEBON-NOVB in Assen een informatiebijeenkomst over de woningsprinklers. Deze middag is dé gelegenheid om alles te weten te komen over woningsprinklers. Deelname en parkeren is geheel kosteloos.

Slachtoffers van brand vallen hoofdzakelijk in de woonomgeving. Woningsprinklerinstallaties zorgen voor zeker 82 procent minder dodelijke slachtoffers, 60 procent minder gewonden en 45 procent minder schade!
De informatiemiddag gaat over de ontwikkelingen in Nederland. Het programma is interessant voor belanghebbenden zoals ontwikkelaars, adviseurs, installateurs, brandweer en (vertegenwoordigers van) bewoners.

Programma
Er wordt stilgestaan bij de problematiek van woningbranden, met daarbij de oplossing woningsprinklers, de marktontwikkeling en kansen voor installateurs. Uiteraard ook bij de kwaliteitsaspecten, zoals certificatie en opleidingen. Ook de rol van de verschillende belanghebbenden, zoals adviseur en projectontwikkelaar komt aan de orde. Uiteraard worden de verschillen uitgelegd met de reguliere sprinklerinstallatie. Ook wat we kunnen leren van de buitenlandse markt, waar woningsprinklers soms verplicht zijn. Kortom een zeer informatief programma, met mogelijkheid tot netwerken en uitwisselen van kennis.

Nadrukkelijk installateurs, die overwegen woningsprinklers op te nemen in hun dienstverlening, worden uitgenodigd om deel te nemen. Deze middag heeft dezelfde opzet als de eerste informatiemiddag van 11 september.

Programma
12.30 Ontvangst
13:00 Opening en introductie – VEBON-NOVB: John van Lierop
13:10 Onderschatting van woningbranden – Brandweer: Maikel van der Hulst
13:30 De woningsprinklermarkt in beweging – Huisman sprinklertechniek: Michiel Huisman
13:50 De basis voor betrouwbare installaties: NEN 2077 en NFPA 13D – Viking Henk van der Vaart
14:10 Pauze
14:40 CCV-Certificeringsregeling woningsprinklerinstallaties
– CIBV: Harrit Broos
15:00 Ontwikkelingen opleidingen – het OCB: Rob Hartgerink
15:20 Wat kunnen we leren van het buitenland? – Prevent IVG: Marcel Lasker
15:40 Wat kan de VWI voor u betekenen? – VEBON-NOVB: John van Lierop
16:00 Discussie, afsluiting en borrel – Netwerken

Gedeeld

Geef een reactie