KvK Cyber Security Week

Deze maand vindt bij diverse kantoren van de Kamer van Koophandel de KvK Cyber Security Week plaats. In Amsterdam en Eindhoven is dat op 14 mei. 15 mei kan men in Rotterdam en Groningen terecht. 16 mei is het de beurt aan Arnhem en 17 mei kan landelijk een webinar worden gevolgd.

Twee op de vijf ondernemers wordt getroffen door een vorm van cybercrime. Dit leidt in veel gevallen tot financiële schade. Denk aan onbereikbare websites, gijzelsoftware die noodzakelijke bedrijfsgegevens versleutelt of diefstal van gevoelige informatie. Het is dus heel dichtbij. Digitale veiligheid heeft niets te maken met de grootte van het bedrijf. Iedereen met een klantenbestand en bankgegevens is een potentieel doelwit. En criminelen gaan steeds geraffineerder te werk.

De hacker vertelt…
Hackers nemen de deelnemers in een interactieve sessie mee in de praktijk van cybercriminaliteit. Zij laten zien hoe een kwaadwillende hacker kan inbreken en wat de consequenties zijn als een bedrijf wordt lamgelegd. Deelnemers horen ook het persoonlijke verhaal van een ondernemer die hierdoor getroffen werd. Er worden praktische tips en tricks gegeven, die direct in elk bedrijf toepasbaar zijn. De volgende ochtend kan de eerste stap worden gezet naar een betere beveiliging van het bedrijf. ‘Cyber security’ klinkt moeilijk en onbereikbaar, maar er is veel dat ondernemers zelf kunnen regelen.

Webinar
Tijdens het live webinar ‘Een digitaal veilig bedrijf, hoe pakt u dat aan?’ op donderdagavond 17 mei besteden experts Stan Hegt en René van Etten aandacht aan de factor mens bij digitale veiligheid. Het bedrijf van ondernemer Frank Landhuis (Almi) is doelwit geweest van een digitale aanval. Hij vertelt over zijn ervaringen in deze periode. Ook het onderwerp veilig online ondernemen via website of webshop komt aan de orde. Deelnemers kunnen hun vragen live stellen aan het chatteam. Deze worden direct aan tafel besproken.

Bron: HSD

Gedeeld

Geef een reactie