Nationaal Congres Brandpreventie

Over daadwerkelijk te realiseren maatregelen en oplossingen en regelgeving op dit gebied gaat het ‘Nationaal Congres Brandpreventie’ op 14 en 15 november in De Oude Duikenburg in Echteld.

Als er fouten gemaakt worden tijdens de keuze van maatregelen, het ontwerp of realisatie, leidt dit tot hoge faalkosten. Toch blijkt dit aan de orde van de dag. De regelgeving en maatregelen blijken complex, waardoor zaken regelmatig mis gaan. Afgekeurde brandscheidingen of installaties die geen certificaat krijgen, komen helaas maar al te vaak voor.

Onvoldoende kennis zorgt niet alleen voor faalkosten, maar als het gebouw door een brand wordt verrast, kunnen de consequenties uiteindelijk nog veel groter zijn, zoals menselijke slachtoffers, schade, maatschappelijke impact en helaas ook veel dierenleed.

Wanneer men zijn kennis vergroot op het gebied van brandveiligheid, levert dat nooit een directe winst op. Maar toch is de indirecte winst gigantisch. Het reduceren van faalkosten, maar ook het voorkomen van de negatieve impact die een brand met zich mee brengt. Tijdens het ‘Nationaal Congres Brandpreventie’ delen diverse experts hun kennis om professionals beter beslagen ten ijs te laten komen. De eerste dag staat in het teken van bouwkundige brandpreventie en de tweede dag in het teken van Brandveiligheidsinstallaties.

Programma
Het Nationaal Congres Brandpreventie is een initiatief van Brandpreventie Academy. Tijdens het congres komen onder andere de volgende thema’s voorbij: ‘Bepalen brandwerendheid van (oude) deuren’, ‘Transformatie van gebouwen met functiewijziging’, ‘Praktijk problemen en oplossingen, inspecties BMI’ en ‘Brandveiligheid in veestallen’. De sprekers zijn onder andere: Jurjen Burghgraef, Hajé van Egmond, Ruud van Herpen, Dick Schenkeveld en Niels Schoots.
Voor het volledige programma en de sprekers line-up verwijzen wij graag naar de website (http://www.congres-brandpreventie.nl/).

Het Nationaal Congres Brandpreventie vindt plaats op 14 en 15 november van 9.00 tot 16.00 uur in De Oude Duikenburg in Echteld. Deelname is €49,- per dag. Het volledige programma en aanmeldformulier vindt u hier (http://www.congres-brandpreventie.nl/).

Gedeeld

Geef een reactie