Safety Awareness: hoe veilig voelt de burger zich?

De Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL) verzorgt 10 maart in het Philips Stadion in Eindhoven het middagsymposium ‘Safety Awareness’. Dagvoorzitter is de bekende misdaadjournalist John van den Heuvel.

In deze tijd hebben we het over een wereld waarin profiling niet meer is weg te denken, een wereld waar beeld, Internet en snelle communicatie alles overheersend is. Waar een particuliere beveiliger volop samenwerkt met politie, publiek en politiek. Waar het ooit begon als extra mankracht om een feest in goede banen te leiden, is inmiddels een mega industrie ontstaan met grote belangen. Belangen die inmiddels verschuiven van economische en verdienmodellen naar hoogwaardige kwaliteit en volledige focus op het bereiken van meer dan alleen een zichtbaar gevoel van veiligheid. Daarbij staat samenwerking met alle betrokkenen in de keten voorop.

Sprekers:
De volgende sprekers voeren het woord over Safety Awareness:
– John van den Heuvel (misdaadjournalist, programmamaker bij RTL4 en dagvoorzitter)
– Peter Hoes (voorzitter VBe NL)
– Ran Cohen, (President SDR Academy Nederland)
– Sandra Keijer (Kolonel Marechaussee, Hoofd Afdeling Ondersteuning Operationele Gereedheid DAOG op het ministerie van Defensie)
– Ruud Stellaard (SCS Services en ontwerper van Black Box)
– Henk Teerds, hoofd camera toezicht politie Amsterdam
– Marc van de Laar (hoofd beveiliging Philips Stadion Eindhoven)
– Jaco van Hoorn (MPA Portefeuillehouder Korpscheftaken Nationale Politie)
– Leon Vincken (directeur VBe NL en voorzitter Sociaal Fonds Cao Beveiliging). Hij reikt het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca uit aan Jaco van Hoorn.

Gedeeld

Geef een reactie