Studiemiddag over CPTED en antiterrorisme

Op 10 oktober 2019 organiseert het Beccaria Instituut in Waddinxveen een studiemiddag over CPTED en antiterrorisme. Gespreksleider Harte Hartlief laat twee inleiders, een expert van de AIVD en een omgevingspsycholoog, vertellen over beide onderwerpen. Vervolgens kunnen de deelnemers er met elkaar over in gesprek gaan.

De wereld staat bol van ‘harde’ maatregelen tegen terrorisme, maar kan dit niet anders? Zijn de genomen maatregelen wel zo effectief als gedacht wordt? Is er niet een wereld te winnen, in zowel de publieke als de private sector, als we eens nadenken over ‘zachte’ maatregelen? Daarbij kunnen vakgebieden zoals omgevingspsychologie, -sociologie en -technologie helpen. Principes uit deze gebieden komen terug in het begrip ‘Veilig Ontwerp en Beheer’ en in ‘Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED)’.
De zaalcapaciteit is beperkt tot 50 personen. De inschrijving voor de studiemiddag staat nu al open. Een e-mail aan info@kernel-groep.nl is voldoende. Deelnemers wordt een kleine bijdrage van 10 euro gevraagd voor de onkosten. Een certificaat van deelname is op verzoek verkrijgbaar.

Gedeeld

Geef een reactie