Symposium 10 jaar fatale woningbranden

Ter gelegenheid van de verschijning van het tiende Jaaroverzicht fatale woningbranden organiseert IFV op 12 september een symposium. Dit geeft inzicht in de cijfers, de trends, de conclusies en de lessen van 10 jaar fatale woningbranden. Het symposium vindt plaats bij IFV in Arnhem.

De Brandweeracademie verzamelt structureel data over fatale woningbranden in Nederland. Daarbij wordt samengewerkt met de bij de branden betrokken brandweerkorpsen en teams brandonderzoek. Sinds 2008 wordt ieder jaar in een publicatie gerapporteerd over de gegevens van fatale woningbranden.

Programma
Naast de lessen uit de tien jaaroverzichten, wordt deze dag terug én vooruit gekeken. Hoe heeft de brandveiligheid in woningen zich ontwikkeld? Deelnemers krijgen een historisch overzicht van visie, beleid, wetgeving en brandveilig leven. Hoe ziet de toekomst van het wonen eruit en wat zijn de uitdagingen voor de brandveiligheid? Tijdens de deelsessies is te kiezen uit uiteenlopende onderwerpen: de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rookmelders, de brandveiligheid van meubels en matrassen in woningen, niet-fatale woningbranden en brandveilige woningen vanuit het perspectief van woningcorporaties. Tijdens het symposium wordt een aantal recente onderzoeken van de Brandweeracademie gepresenteerd en toegelicht. Daarnaast vindt er een informatiemarkt plaats voor bedrijven die zich richten op de brandveiligheid in woningen.

Voor wie?
Dit symposium is interessant voor iedereen die werkzaam is in de risicobeheersing, incidentbestrijding, vakbekwaamheid of onderzoek bij een brandweerkorps of veiligheidsregio. Daarnaast zijn beleidsmakers en adviseurs brandveiligheid bij gemeenten en andere overheden en woningcorporaties van harte welkom.

Informatie: 026 355 22 02, e-mail kennisevents@ifv.nl.

 

Gedeeld

Geef een reactie