VBN regiobijeenkomst over control rooms bij Inter

Op 8 juni vindt in Duiven een VBN-regiobijeenkomst plaats in het Experience Center INTER-X van INTER in Duiven. Het thema van deze bijeenkomst is: van meldkamer tot control room, efficiency in control.

Van oudsher is bij safety- en securityprojecten de meldkamer vaak het sluitstuk op de begroting. In een (portiers-)loge of in een andere beperkte ruimte werd dan een aantal beeldschermen opgehangen voor het uitkijken van de videobeelden en het afhandelen van meldingen. Dit werd weinig geïntegreerd met andere systemen of de bedrijfsvoering, hetgeen ten koste ging van de effectiviteit.
De tegenwoordige mogelijkheden zijn met name door de digitalisering eindeloos en hebben er toe geleid dat de deze ruimtes steeds vaker onderdeel uitmaken van het hart van de bedrijfsvoering. Onder anderen safety/security, continuity, procesbeheersing, IT-management en zelfs hospitality kunnen vanuit slechts één ruimte worden gecoördineerd, de control room.

Maximaliseren van effectiviteit
Maar wat is hiervan nu de ideale opzet? Hoe kom je nu tot een effectief ontwerp van de control room en welke factoren komen hierbij kijken? Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst van de VBN. Edwin Meeuwissen van INTER geeft inzicht in de aandachtspunten en visie op de diverse afwegingen bij de inrichting van een control room. Daarnaast geeft Roland Heesen van Nenova IT een presentatie over de integratiemogelijkheden en de kansen die het moderne IT-landschap biedt op een efficiëntere inzet van mens en middelen. Hierop aansluitend geeft Kasper van Kekem van VAIBS een presentatie over de toepassingen van artificial intelligence (AI) in de moderne control room om de effectiviteit te maximaliseren.

De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor VBN-leden. Nog niet lid? Ga dan naar de website en meld u aan!

Deel dit artikel via: