Webinar over de VOG als screeningsmiddel

Op dinsdag 2 maart 2021 organiseert Justis een webinar over de Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit is speciaal bedoeld voor organisaties die de VOG als screeningsmiddel (willen) gebruiken of hiermee te maken hebben.

Waarom is het screenen van personen belangrijk? Voor welke functies is de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) als screeningsmiddel inzetten? Waar kijkt Justis eigenlijk naar bij de VOG-screening? En welke aanvraagroutes zijn er?
Tijdens het webinar ‘De VOG als screeningsmiddel’ wordt uitleg gegeven over wanneer een VOG verplicht is, hoe lang deze geldig is, welke screeningsprofielen er zijn, welke justitiële gegevens betrokken worden, welke bronnen geraadpleegd worden en wat de terugkijktermijn is. Verder vertelt Justis hoe de procedure eruit ziet, welke aanvraagmethode het beste past en hoe is na te gaan of een VOG echt is.
Daarnaast wordt een aantal casussen behandeld, zodat deelnemers een idee krijgen hoe de VOG-screening werkt. Ook wordt de VOG-check toegelicht. Het webinar vindt plaats op dinsdag 2 maart van 10.30 – 12.00 uur en is gratis. Aanmelden kan tot 1 maart via de registratielink.

Gedeeld

Geef een reactie