Agent meerdere keren geslagen in binnenstad Leeuwarden

In de nacht van zaterdag op zondag is een agent mishandeld in de binnenstad van Leeuwarden. Na een melding van een straatroof spraken agenten op de Wirdumerdijk een groep personen aan. Daarbij werd een agent meerdere keren op zijn hoofd geslagen. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gegaan en bleek een hersenschudding opgelopen te hebben.

Twee agenten fietsten rond 1:00u over de Wirdumerdijk en zagen een groep personen die voldeden aan het signalement van personen die vermoedelijk bij een straatroof aan De Tuinen in de Friese hoofdstad betrokken zijn geweest. Zij besloten de personen aan te spreken. Op het moment dat de agenten de identiteit van de verdachten wilden controleren, sloeg een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden de agent uit het niets meerdere keren op zijn hoofd. Hierop begon een van de mannen de agent ook te slaan. Dan mengde zich een derde man in de ontstane situatie. Door een aantal toegesnelde agenten werd de situatie onder controle gebracht en werden twee mannen en de 18-jarige vrouw aangehouden. De aangehouden mannen zijn een 39-jarige man uit Leeuwarden en een 20-jarige man uit Assen. Of zij ook bij de melding van de straatroof betrokken zijn wordt onderzocht.

Getuigen en camerabeelden gezocht
De agent is ter controle naar het ziekenhuis geweest en heeft door de mishandeling een hersenschudding en een flinke bult op zijn hoofd opgelopen. De recherche doet onderzoek naar deze situatie en de betrokken agent gaat aangifte doen. De politie roept getuigen op om informatie of beelden te delen via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het online tipformulier.

Deel dit artikel via: