AJAX Systems ondersteunt nu ook bekabelde detectoren

Met de Multi Transmitter introduceert AJAX Systems een mogelijkheid om bekabelde detectoren aan te sluiten. De fabrikant maakt dergelijke detectoren niet zelf, maar zorgt ervoor dat producten van derden aangesloten kunnen worden.

Het is een bijzondere stap voor AJAX Systems, dat zich tot nu toe alleen met draadloze apparatuur bezighield. De fabrikant ziet dat er echter ook behoefte aan bekabelde systemen blijft bestaan en wil gebruikers daarvan hetzelfde installatie en bedieningsgemak geven als bij de eigen draadloze producten. Ook wordt het nu mogelijk om bekabelde panelen te vervangen door de AJAX Hub en de bestaande detectoren te handhaven. Het systeem is dan bovendien eenvoudig uit te breiden met draadloze componenten, voor onder andere domoticatoepassingen.

Zones
Net als bij een traditioneel alarmpaneel kunnen detectoren aan zones worden toegewezen. Er is een aparte aansluiting voor brandmelders. In totaal zijn achttien zones te configureren en dat gebeurt net als bij de draadloze systemen via de app. Bij alarm gedragen de bekabelde detectoren zich hetzelfde als de draadloze detectoren van AJAX zelf. Ze geven een melding voor inbraak, brand, medische assistentie, paniek of gasalarm. De Multi Transmitter wordt via een beveiligde en energiezuinige radioverbinding op de AJAX Hub aangesloten. Het apparaat heeft dubbele sabotagebeveiliging en een ingebouwde accu die sterk genoeg is om de bekabelde detectoren vier dagen te laten door functioneren.

De AJAX Multi Transmitter wordt geleverd door onder andere ARAS Security en Dero Security Systems.

Deel dit artikel via: