Ajax Systems wijkt deel van productie uit naar Turkije

Ajax Systems, de Oekraïense ontwikkelaar en fabrikant van beveiligingssystemen, opent zijn eerste fabriek in Istanbul. Op deze wijze wil het bedrijf de leveringen blijven garanderen, als ook het westen van Oekraïne door de Russen wordt verwoest.

De nieuwe fabriek van 8300m² zal de volledige reeks Ajax-apparaten produceren en biedt een verdubbeling van de huidige productie in Oekraïne. De fabriek verwacht minimaal 150.000 apparaten per maand te produceren. Ajax Systems is al begonnen met het vormen van een lokaal productieteam. In de eerste fase is het de bedoeling om minstens 400 mensen aan te nemen. Een uitdaging daarbij is dat mannelijke werknemers Oekraïne niet mogen verlaten. Het bedrijf was overigens al voor de Russische invasie van plan om nieuwe productiefaciliteiten in het buitenland op te zetten als logische voortzetting van productieopschaling.

Strategische stap
De opening van een nieuwe fabriek in Istanbul is een strategische stap die door het bedrijf is gepland en gericht is op diversificatie van de productiefaciliteiten. “We kozen voor Turkije op basis van een combinatie van factoren, zoals de beschikbaarheid van productieprofessionals, infrastructuur, de voorwaarden van de vrije economische zone, het belastingniveau, de kwaliteit van aannemers en de nabijheid van onze belangrijkste markten. De nieuwe productie zal de productontwikkeling van Ajax versterken en de toegang tot nieuwe markten versnellen. We zijn er sterk van overtuigd dat de diversiteit aan talenten en culturen de beste producten en oplossingen creëert. En we hebben altijd op lokale teams gerekend”, aldus CEO Aleksandr Konotopskyi van Ajax Systems. Nu de oorlog zich naar het oosten van het land heeft verplaatst, heeft Ajax Systems de bestaande productie- en productontwikkeling in Oekraïne weer volledig hervat. Het bedrijf is actief op zoek naar specialisten voor de fabriek en breidt zijn R&D-team uit. Deze productiefaciliteit blijft in Oekraïne. Daarnaast heeft het bedrijf zijn eigen logistieke hub in Polen en ontwikkelt het zijn lokale teams in de strategische markten van Spanje, Italië, het VK, Duitsland, Frankrijk, de VAE, Zuid-Afrika en andere landen.

Deel dit artikel via: