Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paraat

Lobeco

ASIS

Centurion

Advancis

20face

i-Pro

SmartCell

VEB

PG Security Systems

Akuvox

Hanwha Vision Europe

CDVI

Add Secure

JMB Groep

Top Security

NetworxConnect

VVNL

Eizo

Nimo Drone Security

IDIS

Masset Solutions

EAL

BHVcertificaat.online

Connect Security

ADI

Explicate

GFT

SmartSD

Seris

Brivo

Alphatronics

Unii

Uniview

OSEC

DZ Technologies

Alarm Meldnet

CardAccess

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

RoSecure

Gold-IP

G4S

Nenova

HD Security

Trigion

CSL

Genetec

Eagle Eye Networks

Sequrix

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

SOBA

Seagate

Securitas

VideoGuard

Regio Control Veldt

Secusoft

Bydemes

Ajax Systems

Kiwa

VAIBS

Crown Security Services

Dero Security Products

Paxton

2N

Optex

ARAS

Multiwacht

Avigilon Alta

Hikvision

Oribi ID Solutions

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

HID

Milestone

VBN

Service Centrale Nederland

Akerboom uit onvrede over wispelturig kabinet

3 oktober 2019
Redactie
05:37

Volgens korpschef Erik Akerboom heeft de georganiseerde drugsmisdaad in Nederland zo groot kunnen worden omdat opeenvolgende kabinetten te wispelturig zijn geweest. Dat zegt hij in de Volkskrant. Volgens hem worden al kinderen van 8 en 9 jaar geronseld door de drugscriminelen.

De korpschef klaagt dat de politie door het kabinetsbeleid geen goede inlichtingenrelaties heeft kunnen opbouwen in de wijk. Het gevolg is dat met name jonge criminelen zich zo makkelijk aan het zicht van de politie kunnen onttrekken. Intussen is de criminaliteit enorm verhard, wat wel weer blijkt uit de door een vermoedelijk zeer jonge dader die advocaat Derk Wiersum heeft doodgeschoten.

Wegbezuinigd
Drie jaar geleden moest de politie nog 3000 agenten wegbezuinigen en nu moeten er weer 1000 mensen worden aangetrokken. “Dat gaat niet zomaar”, legt Akerboom uit. “Je moet ze zien te vinden, ze opleiden, inwerken en vooral relaties laten aangaan met de omgeving. Dat lukt niet binnen een jaar.” De korpschef vindt dat er een stabieler politiek beleid moet komen en vooral een constantere financiering voor het in stand houden van de rechtsstaat. Dus ook voor het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht.

Op de hielen
Akerboom zegt intussen Ridouan Taghi op de hielen te zitten. Deze drugshandelaar wordt verdacht van het geven van opdracht voor de moord op advocaat Wiersum. Alles zou uit de kast worden getrokken om de leider van de zogenoemde mocromaffia op te sporen, waarbij ‘onconventionele methoden’ niet worden geschuwd. Zo wordt geprobeerd om hem in Dubai op te sporen en uit te laten leveren aan Nederland. Extra zorgen zijn er omdat drugsbendes steeds vaker al kinderen ronselen voor hand- en spandiensten. Zelfs 8- en 9-jarigen worden volgens Akerboom verleid met groot geld om mee te helpen aan zware criminaliteit. Eén kilo cocaïne heeft een straatwaarde tussen de 20 en de 35 duizend euro.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner