Alarm Meldnet heeft nu twee gecertificeerde alarmcentrales

Met de officiële en volledige certificering door Kiwa is de nieuwe alarmcentrale van Alarm Meldnet in het Limburgse Beek nu geheel voltooid. Ook de bestaande alarmcentrale in Roermond kwam probleemloos door drie certificeringstrajecten in twee categorieën, vertelt eigenaar Roel Maassen.

De grote verbouwingswerkzaamheden in het pand in Beek waren al een tijd geleden afgerond, maar nu zijn ook de kleinste details volledig uitgewerkt. “Onze nieuwe alarmcentrale in Beek is nu helemaal af én gecertificeerd”, aldus Maassen. “De auditors van Kiwa hebben dit jaar niet alleen onze alarmcentrale in Roermond bezocht om grondig te controleren of wij aan alle eisen voldoen, maar ook onze nieuwe alarmcentrale in Beek. Voor beide locaties hebben wij drie certificaten uitgereikt gekregen: EN 50518:2019: Europese norm voor Particuliere Alarmcentrales, ISO 27001: norm voor informatiebeveiliging en ISO 9001: norm voor kwaliteitsmanagement.”

Twee categorieën
Alarm Meldnet is volgens Maassen de eerste alarmcentrale in Nederland die volgens de in 2019 geïntroduceerde norm EN50518 gecertificeerd is voor alle scopes uit zowel categorie 1 als categorie 2. Categorie 1 betreft alarmcentrales die (alarm)meldingen afhandelen van spoedeisende beveiligingstoepassingen, zoals inbraak- en overvalmeldingen. Categorie 2 heeft betrekking op alarmcentrales die (alarm)meldingen afhandelen van niet-beveiligingstoepassingen, zoals meldingen van liftalarm en sociale alarmering. Maassen: “Onze klanten en partners kunnen nu op onze service rekenen vanuit twee volledig gecertificeerde alarmcentrales die afzonderlijk kunnen opereren en als back-up. Op deze manier kunnen wij de continuïteit van onze dienstverlening nóg beter waarborgen. In geval van een calamiteit kunnen wij onze werkzaamheden voortzetten in Beek en visa versa.”

Deel dit artikel via: