Alerte burger zorgt voor aanhouding na straatroof

Een 15-jarige jongen liep donderdagmiddag op de Tolhuislaan in Bunnik. Twee verdachten met bivakmutsen liepen op hem af en beroofden hem van zijn telefoon. Het slachtoffer had echter geluk dat een alerte burger direct alarm sloeg.

In de middag kreeg de meldkamer een melding binnen van een burger die aangaf een verdachte situatie te zien. Twee jongens met bivakmutsen zouden bij een andere jongen staan. Toen de agenten op de locatie aankwamen, bleek dat het slachtoffer beroofd was van zijn telefoon. De verdachten waren inmiddels er vandoor op hun fietsen. In de omgeving werd nog gezocht. Ook werd ‘zoek mijn’ nog ingezet, maar helaas zonder resultaat. Maar dan gebeurde er iets onverwachts.

Verdachte fietst langs
De agenten waren in gesprek met het slachtoffer, toen op dat moment één van de verdachten langs fietste. Een van de agenten twijfelde geen moment en rende direct achter de jongen aan. De 15-jarige verdachte legde het af tegen de agent en werd staande gehouden. De jongen werd direct herkend door het slachtoffer, waarop de 15-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in Houten.
Door onderzoek kon al snel daarna een tweede 15-jarige Utrechter thuis worden aangehouden. Beide jongens worden verdacht van betrokkenheid bij de straatroof en zitten nog vast. Het slachtoffer heeft inmiddels zijn telefoon weer terug.

Deel dit artikel via: