Alphatronics definitief afgestapt van proximity

Met de introductie van de UNii is Alphatronics definitief afgestapt van het veel toegepaste proximity leesprincipe, vertelt Jos Herrebrugh, managing director van Alphatronics. Dit omdat een proximity-pas of -tag binnen 2 seconden gekopieerd kan worden. Daarom maakt de UNii uitsluitend gebruik van Mifare DESFire EV2.

Alleen een tag of pas waarop de beveiligde applicatie staat wordt door de lezer geaccepteerd. In tegenstelling tot andere oplossingen wordt dus niet het serienummer van de tag/pas gelezen. Die is immers zo te kopiëren. Op deze manier wordt kopiëren en misbruik voorkomen. Wel zo veilig bij een beveiligingssysteem.

Drastische beslissing
Gek genoeg maakt het leesprincipe geen deel uit van de certificeringseisen die voor Grade 3 gesteld worden. Dat is volgens Herrebrugh de reden dat er nog steeds onveilige, kopieerbare leesprincipes gebruikt worden op inbraakdetectiesystemen. “Toch hebben wij er als fabrikant voor gekozen om hier een drastische beslissing te nemen en afscheid te nemen van het leesprincipe dat decennia lang gebruikt is. Wij zijn van mening dat de klant erop moet kunnen vertrouwen dat zijn installatie in alle opzichten veilig is en door derden niet gemanipuleerd kan worden. Het leesprincipe maakt hier een onderdeel van uit.”
Bovengenoemde eigenschappen zijn standaard in de UNii die door Alphatronics is ontwikkeld en wordt geproduceerd. De UNii wordt verkocht in Nederland en een groot aantal Europese landen.

Voor meer informatie kijk op de website www.alphatronics.nl of bel met 033-2459944.

Deel dit artikel via: