Amazon wil met drones huizen van klanten controleren

Onlinewinkel Amazon wil in de Verenigde Staten serieus met drones aan de slag om pakketjes te bezorgen. Daarbij wordt overwogen om met een camera de woning van de klant te controleren als extra service. Als tijdens de bezorging iets verdachts wordt waargenomen, wordt de klant gewaarschuwd.

Het idee stamt al uit 2015, maar het heeft maar liefst vier jaar geduurd voordat Amazon patent kreeg op de hiervoor ontwikkelde technologie. Logischerwijs wilde het bedrijf niet eerder met het nieuws naar buiten komen. Of de onlinewinkel gebruik gaat maken van de technologie is nog niet zeker, maar het kan wel. Het komt erop neer dat een drone tijdens het bezorgen van een bestelling met een camera het huis van de klant filmt. Slimme algoritmes zien het als er iets vreemds aan de hand is, zoals een gebroken raam, een deur die open staat of wanneer er brand of wateroverlast is.
Om privacyredenen kunnen klanten zelf kiezen of zij van deze service gebruik willen maken. Alleen het huis wordt in dat geval bekeken. De omgeving en vooral huizen van de buren worden door middel van geofencing automatisch onherkenbaar gemaakt.

Deel dit artikel via: