ARAS brengt cloudgebaseerd proactief camerasysteem

Proactief reageren op beveiligingsrisico’s. Dat is in het kort waarvoor de producten van Ava Security zijn ontwikkeld. Sinds kort wordt dit merk in de Benelux vertegenwoordigd door ARAS Security, dat tijdens het FireSafety & Security Event al een voorproefje gaf.

Tijdens de introductie van het nieuwe merk op de beurs was er al veel aandacht voor. Ava Security biedt intelligente videobewakingsoplossingen waarmee organisaties proactief kunnen reageren op beveiligingsrisico’s. Zo is er Ava Aware, een eenvoudig te gebruiken, maar krachtig cloudgebaseerd videobeheersysteem voor realtime inzicht. Deze software analyseert alle videofeeds van bewakingscamera’s van Ava, maar ook van andere fabrikanten. In het laatste geval is nog wel een server nodig. Dat hoeft niet als camera’s van Ava worden toegepast.

Proactief
“Door alle dreigingen te identificeren voordat ze incidenten worden, kunnen organisaties een meer proactieve beveiligingshouding aannemen”, zegt Tormod Ree, CEO van Ava Security. Via de cloud beschikt de gebruiker continu over de nieuwste softwareversie en nieuwste toevoegingen aan de functionaliteit. Ava Security heeft dus ook eigen camera’s. Daar zit 10 jaar garantie op, wat iets zegt over de kwaliteit. Dankzij de cloud kunnen de beelden op elke locatie met internet worden bekeken. Daarbij gaat het alleen om relevante beelden, dankzij het gebruik van analytics voor het detecteren en tellen van personen en voertuigen in het observatiegebied. Beelden kunnen ook worden gegeneerd op basis van alarmerend geluid, bijvoorbeeld van brekend glas. De opnames van incidenten zijn vervolgens snel en makkelijk terug te vinden.

Talrijke functies en integraties
Via de camera’s is ook van alles aan te sturen. Zo kan een slagboom worden geopend, na het herkennen van een geautoriseerd kenteken. Ook in gebouwen is toegang te verlenen via de camera’s, evenals het inschakelen van de verlichting en dergelijke. Het systeem is volgens ARAS eenvoudig te installeren en te configureren, maar zeker ook in gebruik. Samen met de meest complete line-up van met de cloud verbonden camera’s in de markt, levert Ava end-to-end proactieve videobewaking en inzicht, inclusief geïntegreerde video- en audio-analyse. Dit wordt mogelijk gemaakt door machine learning-algoritmen, slimme apparaten en slimme camera’s. Het Ava Aware-platform kan ook intelligentie toevoegen aan bestaande camerasystemen via een cloud connector, zodat ook daarmee dreigingen, mensen of voertuigen zijn te detecteren. Ava Aware verhoogt volgens ARAS de beveiligingsefficiëntie, stroomlijnt forensisch onderzoek en zoekopdrachten en biedt waardevolle operationele inzichten en gegevens die verder gaan dan traditionele bewakingssystemen. Met Aware zijn apparaten en beveiliging op verschillende locaties te beheren met eenvoudige web- en mobiele interfaces die overal toegankelijk zijn zonder extra plug-ins of configuraties.

Deel dit artikel via: