Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

VEB

Nimo Drone Security

2N

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

SmartSD

G4S

Nenova

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

EAL

De Beveiligingsjurist

HD Security

Connect Security

Brivo

Add Secure

DZ Technologies

GFT

Paraat

CSL

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

VAIBS

Unii

Explicate

Kiwa

Crown Security Services

Avigilon Alta

VVNL

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Seagate

Ajax Systems

VBN

Gold-IP

CDVI

Seris

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Uniview

BHVcertificaat.online

HID

Bydemes

Akuvox

NetworxConnect

Alarm Meldnet

IDIS

Genetec

SmartCell

Trigion

Paxton

Alphatronics

Optex

JMB Groep

NIBHV

Lobeco

RoSecure

Hanwha Vision Europe

20face

VideoGuard

Advancis

Secusoft

CardAccess

OSEC

SOBA

Eagle Eye Networks

i-Pro

Eizo

Multiwacht

Sequrix

Centurion

ARAS

Regio Control Veldt

Top Security

Dero Security Products

Securitas

ADI

ARAS levert werknemersregistratie op bouwplaats

7 september 2016
Redactie
16:12
De ontwikkelende bouwer VORM Bouw is in samenwerking met ARAS een pilot op de bouwplaats gestart aan de Martinus Nijhofflaan in Delft. Het doel van deze pilot is een centraal medewerkersbestand te creëren door de toegangscontrole op een efficiënte wijze te koppelen.
Bij een bouwproject zijn ruw- tot afbouwmedewerkers van veel verschillende bedrijven betrokken. Voor de veiligheid is het van groot belang dat men de juiste uitrusting draagt en in het bezit is van de juiste papieren, zoals een VCA of hijsbewijs.
De nieuwe manier van registreren bespaart tijd, maakt alle betrokken partijen bewust van veiligheid op de bouwplaats en zorgt voor een optimaal overzicht van de meegegeven data per werknemer.
Verplichting
Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werkgevers, maar ook een verplichting vanuit de overheid. Voor een ontwikkelde bouwer als VORM, die aan het de top van het project staat, is het belangrijk een registratie van aanwezig personeel te hebben zodat de wet- en regelgeving betrouwbaar kan worden nageleefd. Voorheen werden alle identiteitsbewijzen gekopieerd, gegevens genoteerd en verzameld in een map. Met de ingebruikneming van het nieuwe systeem wordt alle benodigde data digitaal opgeslagen. Zo blijven gegevens beter en betrouwbaarder bewaakt en zijn ze ook bruikbaar voor andere projecten van VORM. Daarnaast bouw je een digitaal dossier op voor bijvoorbeeld controlerende instanties.
Besparing van tijd en mankracht
Van dit nieuwe systeem kan al gebruik gemaakt worden nog vóór een nieuwe werknemer de bouwplaats betreedt. Het is namelijk mogelijk om werknemers (digitaal) vooraf aan te laten melden door de desbetreffende partner, inclusief certificaten, persoonsgegevens, notities, etc. De partner kan deze gegevens zelf ook inzien, zo heeft men toegang tot de data van de eigen aangemelde werknemers.
Als een werknemer vooraf is aangemeld, kan bij aankomst op de bouwplaats al gelijk een persoonsgebonden toegangspas worden geprint, inclusief alle benodigde gegevens. Met deze pas krijgt de werknemer, indien alle data klopt, toegang tot de bouw. Voor de locatie Delft wordt gebruik gemaakt van een WiFi gekoppelde tourniquet en looppoort, zodat ook de plaatsing hiervan flexibel kan worden ingezet. De data gaat vervolgens draadloos en versleuteld naar de nabijgelegen keet waar het systeem alle verleende (en geweigerde) toegangen registreert. De overkoepelende software geeft verschillende overzichten weer van de werknemers welke op andere projecten van VORM weer worden gebruikt.
Moeiteloos mee naar het volgend project
Als een medewerker eenmaal in het systeem staat en een persoonsgebonden toegangspas heeft kan dezelfde pas worden gebruikt voor de toegang van een ander project van VORM. Voor dit project dient de werknemer alleen nog te worden geactiveerd. Mocht er bij een ander project bijvoorbeeld snel een goede installateur nodig zijn, dan kan men vanuit de software eenvoudig zien welke installateur nog de juiste PBM’s in bezit heeft en of de benodigde papieren nog geldig zijn. Het pasje is al gemaakt, dus VORM hoeft deze enkel nog actief te maken voor het volgend project.
Waarom VORM kiest voor ARAS?
Na een strenge selectieprocedure heeft VORM uiteindelijk voor de combinatie CardAccess toegangscontrole, Xenon54 planningsoftware en de Magicard kaartprinter gekozen. Dit is vooral gebaseerd op betrouwbaarheid, beheersbaarheid en integratiemogelijkheden. In België lopen al soortgelijke projecten met de Construbadge waarbij de regelgeving vanuit de overheid een stuk strenger verloopt. “We zochten naar een systeem waarbij we een centraal medewerkersbestand konden creëren, gemakkelijk beheerd kan worden en waar we de juiste data kunnen meegeven aan de werknemers”, aldus Tonnie Reijm van VORM. “Daarnaast zal het systeem ons enorm gaan helpen bij de bewustwording over veiligheid bij de medewerkers van onze partners en bij onze eigen medewerkers.”

 

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner