Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Optex

Advancis

Dero Security Products

Gold-IP

HID

NetworxConnect

Alarm Meldnet

i-Pro

Service Centrale Nederland

Secusoft

Bosch Security Systems

VAIBS

Connect Security

VideoGuard

Crown Security Services

CardAccess

Nenova

Milestone

Hanwha Vision Europe

Eizo

Trigion

ADI

2N

Securitas

Seris

ARAS

SmartSD

HD Security

CSL

Genetec

20face

VVNL

Nimo Dog Security

G4S

Uniview

NIBHV

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

VEB

Lobeco

CDVI

SOBA

DZ Technologies

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

VBN

JMB Groep

RoSecure

Seagate

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Kiwa

ASIS

Akuvox

GFT

IDIS

Unii

Add Secure

Brivo

Masset Solutions

Network Optix

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Bydemes

Ajax Systems

Explicate

Top Security

Centurion

Sequrix

Nimo Drone Security

OSEC

Paxton

Hikvision

EAL

Alphatronics

Armand van Bercheycke VBN Securityprofessional van het Jaar

29 november 2018
Redactie
16:24

Tijdens de Amsterdam Security Conference in RAI Amsterdam is Armand van Bercheycke van SOBA Security Opleidingen verkozen tot VBN Security Professional van het Jaar. Hij ontving een trofee uit handen van voorzitter Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau. Andere genomineerden waren Rob Barendtszen van Jumbo en Jan van Twillert van Orca Secure.

De drie genomineerden waren door een onafhankelijke jury gekozen uit veertien voorgedragen kandidaten. Dit gebeurde op grond van motivaties waaruit moet blijken in hoeverre de kandidaten zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vakgebied van de securityprofessional en de veiligheidszorg in het algemeen. Andere criteria die meetellen zijn inspirerend vermogen, vakmanschap en leiderschap. Tijdens de Amsterdam Security Conference konden de genomineerden zich nader presenteren, waarna de deelnemers aan de conferentie de winnaar mochten kiezen.

Zesde keer
Het was alweer de zesde keer dat de verkiezing plaatsvond. In 2008 was Willem van Egmond van T Mobile de winnaar. Hij werd twee jaar later opgevolgd door Berndt Rif van De Nederlandsche Bank. Harm van Dijk van ING werd in 2012 de derde winnaar, terwijl in 2014 Arjen Appelman van AES Consultancy met de eer streek. In 2016 werd Hélène Minderman van Transport & Logistiek Nederland de VBN Securityprofessional van het Jaar en zij reikte de award uit aan de nieuwe VBN Securityprofessional van het Jaar: Armand van Bercheycke.

Verdienstelijk
Armand van Bercheycke van SOBA Security Opleidingen was genomineerd omdat hij met zijn instituut in relatief korte tijd een zeer compleet pakket aan doorlopende opleidingen op het gebied van fysieke beveiliging heeft gerealiseerd. Het aanbod wordt nog voortdurend uitgebreid en motiveert zowel beginnende als ervaren professionals in de beveiliging zich (bij) te scholen. Na een loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht, de Militaire Inlichtingen Dienst en de Binnenlandse Veiligheidsdienst, werd de kandidaat tevens een verdienstelijk beveiligingsadviseur bij projecten in de vitale sectoren.

Verbetering van het vakgebied
De verkiezing is ingesteld door de VBN (Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland) om professionals in security aan te moedigen zich in te zetten voor verbetering van het vakgebied. Dit onder andere door hun kennis over te dragen aan anderen. Kandidaten hoeven niet lid te zijn van de VBN, maar wel wordt van de winnaar verwacht dat deze bereid is zich namens de VBN als ambassadeur extra in te zetten voor de professionalisering van het vakgebied. De VBN zorgt op haar beurt voor extra publiciteit, zodat het werk van de winnaar meer bekendheid en draagvlak krijgt.

Ambassadeur
Ook wordt de winnaar twee jaar lang voorzitter van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging, waarin ook de twee voorgaande VBN Securityprofessionals van het Jaar zitting hebben, alsmede zes andere specialisten, die geselecteerd worden door de VBN Securityprofessionals van het Jaar. De Nationale Denktank Integrale Beveiliging is een zelfstandig orgaan, dat ontstaan is vanuit de VBN en dat zich buigt over complexe veiligheidsvraagstukken om kennis te vergaren die vervolgens met belanghebbenden wordt gedeeld.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner